Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Cum recunoastem un semn divin? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5284)

Dan.22 07.01.2009 23:13:57

Cum recunoastem un semn divin?

Buna!Ma numesc Dan si as dori sa stiu daca ce mi s-a intamplat se poate considera un semn divin? Dupa o saptamana de la inceputul postului, intr-o duminica seara am curatat un cartof iar cand l-am taiat in doua am vazut pe ambele parti ale cartofului semnul sfintei cruci, foarte bine definit.Parerile celor cunoscuti au fost diferite.Daca chiar a fost un semn, ce fel de semn poate sa fie, unul bun sau rau?

razvan_m 07.01.2009 23:40:20

Citat:

Īn prealabil postat de Dan.22 (Post 108204)
Buna!Ma numesc Dan si as dori sa stiu daca ce mi s-a intamplat se poate considera un semn divin? Dupa o saptamana de la inceputul postului, intr-o duminica seara am curatat un cartof iar cand l-am taiat in doua am vazut pe ambele parti ale cartofului semnul sfintei cruci, foarte bine definit.Parerile celor cunoscuti au fost diferite.Daca chiar a fost un semn, ce fel de semn poate sa fie, unul bun sau rau?

E semnul Sfintei Cruci, Dan. E semnul Aceleia pe Care Mantuitorul nostru Si-a dat viata pentru pacatele noastre, pentru iertarea lor si pentru ce-a de-a doua noastra nastere spirituala, dupa moartea [tot spirituala] de care stramosii nostri au avut parte de la izgonirea lui Adam si a Evei din Rai si pana la Rastignirea Mantuitorului nostru Scump pe Sfanta Cruce. Semn bun, mai mult decat evident, dar nu stiu cat e de minune sau nu...

C.tin 08.01.2009 00:07:31

Cum sa recunostem un semn divin?

Mergem la Parintele Duhovnic si-i spunem ca nu ne-am mai spovedit de mult si tare mai suntem plini de pacate...necaite!

Dumnezeu sa-ti ajute sa te spovedeti si sa te apropii cu tot sufletul de Cele Sfinte!

BogdanF2 08.01.2009 21:46:54

Citat:

Īn prealabil postat de Dan.22 (Post 108204)

Nu stiu... cred ca daca este de la Dumnezeu, atunci e o cruce foarte clara si bine trasata, nu ceva neclar si interpretabil.

Vezi ce sentimente iti da... daca te arunca in mandrie, facandu-te sa crezi ca esti special, ca ti s-a aratat un asemenea semn, cred ca nu e chiar de bine...

Oricum, cel mai bine e sa intrebi un duhovnic.

Bogdan.

tigerAvalo9 08.01.2009 21:54:30

Poti cere parerea duhovnicului..stiu multe persoane care au patit asa.

bmd 08.01.2009 22:56:10

Spune "Doamne nu sint vrednic sa mi se arate mie astfel de minuni" da cartoful la biserica (in taina) sa faca "profesionistii" ce stiu ca trebuie facut si daca-i de la Dumnezeu si de nevoie, o sa se repete lamurit.

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:48:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.