Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Casatorie ,ajutor!!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5481)

alyencultus 31.01.2009 01:55:36

Casatorie ,ajutor!!!

Am si eu o problema...
De o perioada buna vorbesc cu o fata de care m-am indragostit si pe care as vrea s-o iau de sotie.problema e ca verisorul primar al fetei vorbeste cu verisoara primara a mea.este vreo problema daca m-as casatori cu ea (in conditiile in care verisorii nostrii primari s-ar casatori inaintea noastra)???
Din cate stiu eu se face un arbore genealogic pt a se stabili gardul de rudenie... L-am facut si noi si a reiesit ca suntem rude de felul al doi-lea (cuscrie) in gradul 7 de rudenie.biserica interzice casatoria pana la gradul 4 iar uneori pana in gradul 7 inclusiv daca apare amestec ilicit de nume.nu inteleg ce este acest amestec ilicit.
Am intrebat cativa preoti si fiecare mi-a raspuns diferit.nu stiu ce sa mai cred!!! Ajutati-ma va rog!!!

Hartford 31.01.2009 04:50:53

Citat:

Īn prealabil postat de alyencultus (Post 112477)
Am si eu o problema...
De o perioada buna vorbesc cu o fata de care m-am indragostit si pe care as vrea s-o iau de sotie.problema e ca verisorul primar al fetei vorbeste cu verisoara primara a mea.este vreo problema daca m-as casatori cu ea (in conditiile in care verisorii nostrii primari s-ar casatori inaintea noastra)???
Din cate stiu eu se face un arbore genealogic pt a se stabili gardul de rudenie... L-am facut si noi si a reiesit ca suntem rude de felul al doi-lea (cuscrie) in gradul 7 de rudenie.biserica interzice casatoria pana la gradul 4 iar uneori pana in gradul 7 inclusiv daca apare amestec ilicit de nume.nu inteleg ce este acest amestec ilicit.
Am intrebat cativa preoti si fiecare mi-a raspuns diferit.nu stiu ce sa mai cred!!! Ajutati-ma va rog!!!

Un caz asemanator a fost in familia mea cu o sora a mea: doaua verisoare bune sau casatorit cu doi verisori buni si casatoriile nu au dus la bun sfirsit la ambele familii. Eu zic sa intrebi un episcop sa te lamuresca mai bine.

nutzy 04.02.2009 17:53:14

cunosc doua surori casatorite cu doi verisori si se inteleg f bine.Nu stiu prea multe in legatura cu astea ,dar o data ce casatoriile s-au oficiat religios,cred ca cineva a aprobat astea.Cel mai sigur vb cu preotul.Doamne-ajuta!

cristiboss56 06.02.2009 08:03:14

Citat:

Īn prealabil postat de nutzy (Post 113653)
cunosc doua surori casatorite cu doi verisori si se inteleg f bine.Nu stiu prea multe in legatura cu astea ,dar o data ce casatoriile s-au oficiat religios,cred ca cineva a aprobat astea.Cel mai sigur vb cu preotul.Doamne-ajuta!

Sunt sigur ca Parintele nu a fost informat de acest aspect, iar pacatul este cu mult mai mare pentru cei doi. Si a te Impartasi cu nevrednicie este un mare pacat sau ascunderea faptelor noastre la Sf. Spovedanie , constituie un mare pacat. Pana la urma , urmei este cum a-ti fura propria caciula. Mare atentie deci si multa intelepciune ! ! ! .

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:44:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.