Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Slujba inmormantarii (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5058)
-   -   Va rog o mica rugaminte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5880)

mara2008 18.03.2009 05:59:08

Va rog o mica rugaminte

Cei din neam ce au trecut la penticostali,adventisti,evanghelisti si s-au stins din viata se pot trece pe pomelnicu dat in biserica ortodoxa,se pot pomeni laolalta cu ceilalti stinsi din neam,cunostinte?Si pentru sant primite rugaciunile si milosteniile?
multumesc

anne 18.03.2009 07:37:44

Din pacate...

Citat:

În prealabil postat de mara2008 (Post 123059)
Cei din neam ce au trecut la penticostali,adventisti,evanghelisti si s-au stins din viata se pot trece pe pomelnicu dat in biserica ortodoxa,se pot pomeni laolalta cu ceilalti stinsi din neam,cunostinte?Si pentru sant primite rugaciunile si milosteniile?
multumesc

In "Pidalionul" si "Pravila Bisericeasca " -de Arhim. Nicodim Sachelarie, ed .1940 se spune asa: NU se pot pomeni la Sfanta Liturghie paganii, necredinciosii, apostatii, ereticii, cei nebotezati, cei ce au pacate impotriva Duhului Sfant, adica hulitorii de Dumnezeu si cei care se impotrivesc Adevarului cu stiinta si vointa. NU pot fi pomeniti la biserica cei ce au murit in necredinta,, in eres, in secta, sinucigasii, si copiii morti inaintea botezului ca si cei avortati.:46:Si daca astea-s regulile...eu nu in pun la sfintele slujbe...insa NU POOOOT SA NU MA ROG pentru ei acasa cu durere si lacrimi..poate Bunul Dumnezeu ii va intoarce cumva pe cei rataciti la dreapta credinta... :63::46:

anne 18.03.2009 07:47:51

si...

Citat:

În prealabil postat de anne (Post 123062)
In "Pidalionul" si "Pravila Bisericeasca " -de Arhim. Nicodim Sachelarie, ed .1940 se spune asa: NU se pot pomeni la Sfanta Liturghie paganii, necredinciosii, apostatii, ereticii, cei nebotezati, cei ce au pacate impotriva Duhului Sfant, adica hulitorii de Dumnezeu si cei care se impotrivesc Adevarului cu stiinta si vointa. NU pot fi pomeniti la biserica cei ce au murit in necredinta,, in eres, in secta, sinucigasii, si copiii morti inaintea botezului ca si cei avortati.Si daca astea-s regulile...eu nu in pun la sfintele slujbe...insa NU POOOOT SA NU MA ROG pentru ei acasa cu durere si lacrimi..poate Bunul Dumnezeu ii va intoarce cumva pe cei rataciti la dreapta credinta... :63::46:

uitasem sa adaug...daca au murit, cu atat mai mult ma rog...acasa..insa la sf slujbe NU E VOIE...:2: Pr. Cleopa zicea la fel si de cei necununati la Sf. Biserica si tare ma doare gandul asta... oameni dragi mie..traiesc asa...:20:

Adelinne 19.03.2009 21:41:55

Citat:

În prealabil postat de anne (Post 123064)
uitasem sa adaug...daca au murit, cu atat mai mult ma rog...acasa..insa la sf slujbe NU E VOIE...:2: Pr. Cleopa zicea la fel si de cei necununati la Sf. Biserica si tare ma doare gandul asta... oameni dragi mie..traiesc asa...:20:

Eu am citit ca nu e voie .....dar sper ca Bunul Dumnezeu sa ne ajute ..
Noi cei care suntem inca pe pamant ne putem ruga pentru ei ,Sf Liturghie scoate sufletul si din Iad daca acel suflet a trecut pe la Biserica ..

nadia.r 11.04.2009 16:15:58

astazi se implineste un an de cand finul meu in varsta de aproape trei ani a disparut luat de apele raului Bistrita,nu s-a mai gasit nimic de al lui iar dezlegarea la mormant o facem la bunica lui,ma doare sufletul fiindca as vrea sa-l stiu macar in cimitir,cine stie pe unde zace trupul micutului.

patinina34 11.04.2009 19:23:48

Citat:

În prealabil postat de nadia.r (Post 128033)
astazi se implineste un an de cand finul meu in varsta de aproape trei ani a disparut luat de apele raului Bistrita,nu s-a mai gasit nimic de al lui iar dezlegarea la mormant o facem la bunica lui,ma doare sufletul fiindca as vrea sa-l stiu macar in cimitir,cine stie pe unde zace trupul micutului.

A facut cineva Acatistul Sfantului Mina pentru acest micutÉ
Eu l-as recomanda foarte calduros, deoarece este ceea ce se numeste a re-gasi ceva pierdut, si Sfantul Mina este deosebit de grabnic ajutator in aceste situatii.

Daca nu il ai, te pot ajuta.

Doamne ajuta!

Carmen FUNIERU 04.07.2010 23:20:46

Citat:

În prealabil postat de nadia.r (Post 128033)

Este botezat copilul? La ce biserică a fost botezat? Care este numele lui?

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:04:55.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.