Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   O mica sfatuire (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6280)

ioanhodean 12.05.2009 20:04:00

O mica sfatuire

deci eu am peste o luna sesiunea de comunicari la religie..
si am nevoie de un subiect care sa aiba legatura cu parintii capadocieni(ca tot e anul jubiliar al lor) dar ce sa nu aiba toata lumea..
dar nu neaparat doar cu ei..
da-ti mi va rog idei..
am timp o saptamana sa gandesc!
de se poate, din liturgica idei ar fi cel mai bine ca liturgica o stapanesc mai bine ca celelalte!
multumesc,
Ioan

Fani71 12.05.2009 20:06:55

Citat:

În prealabil postat de ioanhodean (Post 136725)
si am nevoie de un subiect care sa aiba legatura cu parintii capadocieni(ca tot e anul jubiliar al lor) dar ce sa nu aiba toata lumea..
da-ti mi va rog idei..
de se poate, din liturgica idei ar fi cel mai bine ca liturgica o stapanesc mai bine ca celelalte!
multumesc,
Ioan

Ceva in legatura cu botezul copiilor si cu copiii morti nebotezati? Sf Gregrie de Nissa a scris o carte despre pruncii care mor.. E foarte interesanta. Eu o tot citez pe aici si nu prea pare cunoscuta de lume. Poate o fi la teologie, nu stiu...
Succes!

Marius22 12.05.2009 20:13:21

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 136730)
Ceva in legatura cu botezul copiilor si cu copiii morti nebotezati? Sf Gregrie de Nissa a scris o carte despre pruncii care mor.. E foarte interesanta. Eu o tot citez pe aici si nu prea pare cunoscuta de lume. Poate o fi la teologie, nu stiu...
Succes!

Am citit acum ceva timp 'Despre pruncii morti prematur' pe crestinortodox.ro

http://www.crestinortodox.ro/morala/...morti-prematur

patinina34 12.05.2009 20:13:26

O tema foarte interesanta de abordat mi s-ar parea aceea ca nu se fac pomelnice sau parastase copiilor morti si nebotezati.

Fani71 12.05.2009 20:18:04

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 136735)
O tema foarte interesanta de abordat mi s-ar parea aceea ca nu se fac pomelnice sau parastase copiilor morti si nebotezati.

Da, exact, si in legatura ce acea carte. Ar fi un subiect f interesant.

Merci pt link Marius22. Nu stiam ca e pe net.

scrabble 12.05.2009 20:30:17

Citat:

da-ti mi va rog idei..
multumesc,
Ioan

Pentru un tanar student maltratezi limba romana mai rau ca un muncitor transpirat.

ory 12.05.2009 22:44:05

Mai scrable,nu fii rautacios!!! Chiar nu era cazul!

Anna 12.05.2009 23:04:34

Citat:

În prealabil postat de scrabble (Post 136741)
Pentru un tanar student maltratezi limba romana mai rau ca un muncitor transpirat.

Ei lasa, e doar limbajul oral, folosit mult pe net

Fani71 12.05.2009 23:06:14

Citat:

da-ti mi va rog idei..
multumesc,
Ioan

Ar mai fi interesant si ceva cu interpretarea Genezei (Creatia) dar banuiesc ca asta nu e prea original... Depinde poate cum pui problema.

scrabble 12.05.2009 23:22:33

Citat:

În prealabil postat de scrabble (Post 136741)

Poate nu, dar ma doare sa vad ca foarte multi din colegii mei de generatie nu respecta limba lor nativa. Gasesc, de asemenea, ca este inacceptabil ca un student sa scrie asa. Nu e vorba de scriere prescurtata sau limbaj "de net", ci de greseli flagrante de exprimare, precum folosirea lui "deci" la inceput de fraza sau scrierea cu cratima a lui "dati" (a da - tu dai - voi dati). Din pacate asta e calitatea invatamantului superior din Romania.

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:01:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.