Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Mari Duhovnici si predicile lor (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5036)
-   -   Ortodoxia nu convinge, ci seduce - Pr. Noica (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6433)

ClaudiuT 02.06.2009 19:58:48

Ortodoxia nu convinge, ci seduce - Pr. Noica

Iubiti frati, vazand ca bacteria neoprotestanta doreste sa salasluiasca si pe acest forum prin cati vizitatori care vor sa ne convinga sa luam si noi microbul, ma simt nevoit sa pun acest citat dintr-un mare parinte ortodox.
La fel de nevoit ma simt sa va cer si parerile dvs, pentru a arata bacteriei neoprotestante, ca noi nu putem merge cu convinsu pe la statiile de troleu, portile oamenilor, prin salile de cinema, pe stadioane, plaja s.a
Si tocmai pentru ca "ortodoxia nu convinge, ci seduce". Amin!

Har si Pace de la Domnul!

ClaudiuT 02.06.2009 20:00:44

completare : Pr. Rafail Noica face acesta afirmatie.

Fani71 02.06.2009 20:16:18

Ce frumos spus! Nu convinge ci seduce.. Iar Hristos e comparat cu mirele..
Multumesc pt citat. Sa-mi fie si mie de invatatura ca prea vreau sa conving lumea.

ClaudiuT 02.06.2009 20:29:24

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 142829)
Ce frumos spus! Nu convinge ci seduce.. Iar Hristos e comparat cu mirele..
Multumesc pt citat. Sa-mi fie si mie de invatatura ca prea vreau sa conving lumea.

Doamne ajuta-ne pe toti!
Multumesc frate.

Har si pace de la Domnul!

Trandafir_Alb 02.06.2009 21:24:43

Citat:

În prealabil postat de ClaudiuT (Post 142818)
Si tocmai pentru ca "ortodoxia nu convinge, ci seduce". Amin!

Asa e, vi-o spune o "patita" ! :1:

Florin-Ionut 03.06.2009 11:49:45

Citat:

În prealabil postat de Trandafir_Alb (Post 142854)
Asa e, vi-o spune o "patita" ! :1:

Dar vad ca esti catolica, cel putin asa scrie la religia ta...

costel 03.06.2009 13:00:33

E ca in iubire, ma indragostesc de cineva pentru ca am fost sedus, nu pentru ca am fost convins. De altfel, exista cuvinte prin care poti convinge o inima ca trebuie sa iubeasca? Cred ca nu.

Eu nu am ajuns sa iubesc Ortodoxia citind un maldar de carti. Am ajuns sa o iubesc fara a citi. Am mers la Biserica intr-o duminica si m-am intors spre casa indragostit. Si de atunci iubesc. Asta face Ortodoxia cu omul, il face sa iubeasca nepatiams.

ClaudiuT 03.06.2009 13:30:28

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 142974)
E ca in iubire, ma indragostesc de cineva pentru ca am fost sedus, nu pentru ca am fost convins. De altfel, exista cuvinte prin care poti convinge o inima ca trebuie sa iubeasca? Cred ca nu.

Eu nu am ajuns sa iubesc Ortodoxia citind un maldar de carti. Am ajuns sa o iubesc fara a citi. Am mers la Biserica intr-o duminica si m-am intors spre casa indragostit. Si de atunci iubesc. Asta face Ortodoxia cu omul, il face sa iubeasca nepatiams.

Foarte frumos zis, Domnul sa te rasplateasca!

Crestin_Simona 03.06.2009 14:19:14

Citat:

În prealabil postat de claudiut (Post 142818)
iubiti frati, vazand ca bacteria neoprotestanta doreste sa salasluiasca si pe acest forum prin cati vizitatori care vor sa ne convinga sa luam si noi microbul, ma simt nevoit sa pun acest citat dintr-un mare parinte ortodox.
La fel de nevoit ma simt sa va cer si parerile dvs, pentru a arata bacteriei neoprotestante, ca noi nu putem merge cu convinsu pe la statiile de troleu, portile oamenilor, prin salile de cinema, pe stadioane, plaja s.a
si tocmai pentru ca "ortodoxia nu convinge, ci seduce". Amin!

Har si pace de la domnul!

super! Super! Super!

Trandafir_Alb 03.06.2009 20:45:24

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 142962)
Dar vad ca esti catolica, cel putin asa scrie la religia ta...

Doar pe hartie...daca eram si-n credinta, ma inscriam pe un forum catolic :1:

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:23:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.