Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Sodoma si Gomora (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6448)

costel 05.06.2009 13:52:40

Sodoma si Gomora

Am inteles ca pe locul in care au fost localitatile Sodoma si Gomora se afla Marea Moarta. Daca este asa, e o dovada ca pacatul nu poate aduce niciodata rod, caci in aceasta mare nu vietuieste nimic.

Florin-Ionut 05.06.2009 16:09:44

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 143601)
Am inteles ca pe locul in care au fost localitatile Sodoma si Gomora se afla Marea Moarta. Daca este asa, e o dovada ca pacatul nu poate aduce niciodata rod, caci in aceasta mare nu vietuieste nimic.

Am vazut mai demult un documentar la tv pe acest subiect. Au mers si au filmat in locurile unde se crede ca au ars cele doua cetati si, fapt interesant pe care l-am retinut, unele roci sau pietre pe care in mod normal abia reusesti sa le spargi cu ciocanul, se sfaramau usor in mana omului de parca erau facute dintr-un fel de nisip intarit. Mostrele erau culese din toata zona aia, nu erau obiecte din nisip de pe malul marii. Aratau ca pietrele si aveau consistenta unei prajituri de zahar intarit. Curgeau sub forma de praf la cea mai mica strangere... Foarte straniu.

andreicozia 05.06.2009 16:19:45

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 143601)

Ce este clar la Marea Moarta este ca s-a transformat intr-un centru balneo-climateric care aduce sanatate celor care se imbaiaza in apa curativa. Deci aduce rod de sanatate si chiar imbelsugat din ce povestesc evreii.

Oare ce s-o fi intimplat la Techirghiol unde la fel nu vietuieste nimic. Or fi fost vre-un loc indracit, musulman probabil :))

Marius22 05.06.2009 17:12:23

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 143631)
Ce este clar la Marea Moarta este ca s-a transformat intr-un centru balneo-climateric care aduce sanatate celor care se imbaiaza in apa curativa. Deci aduce rod de sanatate si chiar imbelsugat din ce povestesc evreii.

Oare ce s-o fi intimplat la Techirghiol unde la fel nu vietuieste nimic. Or fi fost vre-un loc indracit, musulman probabil :))

Daca la Marea Moarta sunt sau nu centre balneo-climaterice, nu stiu, dar ca sufletul omului pacatos este asemenea unui pustiu, ce nu poate aduce rod, cunosc din experienta.

Parintii Bisericii au semnalat dintotdeuna efectul pustiitor al pacatului asupra omului (trup si suflet), caci prin pacat ne lipsim de Viata. Ce raspuns voi da in clipa in care Mantuitorul isi va cere talantii de la mine (pilda talantilor) si ma va intreba ce roade am adus (pilda smochinului)? Mi-e teama sa nu ma arat atunci "mai mort" decat insasi marea.

georgeval 05.06.2009 17:30:44

Citat:

Nu vreau sa fac speculatii, dar daca prin aceasta mare au trecut iudeii in urma eliberarii din robia egipteana, iar aceasta trecere a preinchipuit botezul crestin, pentru mine este de inteles de ce aduce rod de sanatate.

Florin-Ionut 05.06.2009 17:37:32

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 143659)
Nu vreau sa fac speculatii, dar daca prin aceasta mare au trecut iudeii in urma eliberarii din robia egipteana, iar aceasta trecere a preinchipuit botezul crestin, pentru mine este de inteles de ce aduce rod de sanatate.

Eu stiam ca evreii au trecut prin Marea Rosie... Marea Moarta este de fapt un lac, departe de Egipt:
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...r_m_Beschr.jpghttp://farm3.static.flickr.com/2080/...16fbef.jpg?v=0

andreicozia 05.06.2009 17:52:30

Citat:

În prealabil postat de Marius22 (Post 143649)
Daca la Marea Moarta sunt sau nu centre balneo-climaterice, nu stiu, dar ca sufletul omului pacatos este asemenea unui pustiu, ce nu poate aduce rod, cunosc din experienta.

Parintii Bisericii au semnalat dintotdeuna efectul pustiitor al pacatului asupra omului (trup si suflet), caci prin pacat ne lipsim de Viata. Ce raspuns voi da in clipa in care Mantuitorul isi va cere talantii de la mine (pilda talantilor) si ma va intreba ce roade am adus (pilda smochinului)? Mi-e teama sa nu ma arat atunci "mai mort" decat insasi marea.

De acord, insa sa nu confundam si sa atribuim unui loc lipsit de vietuitoare valente denigratoare.
"Ce este rau pentru unii(pestii) poate fi aducator de sanatate pentru altii(oamenii) prin baile sulfuroase-pucioase aruncate din cer de Dumnezeu si care s-au stins in timp si s-au transformat in medicament.

Deci Hristos nu te va intreba de baile termale fii sigur de asta
sau o sa-ti spuna:
Te-ai plins toata viata de reumatism cind marea Moarta V-am lasat-o pentru vindecare iar tu i-ai pus conotatii denigratoare, asa da, intradevar talantul poate fi amintit

georgeval 05.06.2009 17:57:13

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 143663)
Eu stiam ca evreii au trecut prin Marea Rosie... Marea Moarta este de fapt un lac, departe de Egipt:
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...r_m_Beschr.jpghttp://farm3.static.flickr.com/2080/...16fbef.jpg?v=0

Ai 100% dreptate este o gafa impardonabila, n-am fosta atent.:77:

Florin-Ionut 05.06.2009 21:56:50

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 143669)
Ai 100% dreptate este o gafa impardonabila, n-am fosta atent.:77:

Ei si tu, impardonabila... :) Pentru atata lucru?!

Anca-Miha 09.06.2009 19:32:33

Citat:

Andrei, inteleg ca Dumnezeu a pedepsit orasele Sodoma si Gomora pentru pacatele lor, si totodata a transformat acel loc intr-o mare cu o salinitate crescuta, tocmai buna pentru tratamente. Nu este de mirare, caci Dumnezeu tot ce face, face spre binele nostru.
Ceea ce nu inteleg, este daca tu prin cele scrise, te declari in favoarea faptelor, care au dus la disparitia oraselor Sodoma si Gomora, precum si a cetatilor in jur? Ce anunme aduce rod de sanatate: pacatele care au dus la acel cataclism sau interventia Dumnezeiasca, prin care cele rele s-au transfomat in rod bun?

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:43:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.