Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Nasii de cununie pot fi doi barbati? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6453)

pitulicea 05.06.2009 18:02:00

Nasii de cununie pot fi doi barbati?

Va rog sa ne dati un sfat ! Pot fi nasi de cununie doi barbati sau trebuie sa fie pereche. Cei doi miri se casatoresc ambii a doua oara, au cam 55 de ani mirii, mireasa nici nu stiu daca e ortodoxa. Ei vin din alta tara acum duminica si luni dimineata au aranjat cununie religioasa si vor sa puna nasi pe tatal si fratele mirelui. Se poate?
Va rog frumos sa raspundeti.

dianadi 05.06.2009 21:36:48

din cate stiu cei ce cununa un cuplu trebuie sa fie casatoriti religios in religia ortodoxa. in concluzie nici nu se pune problema ca doi barbati sa cunune un cuplu.....si oricum cei ce se casatoresc nu au merg la preot sa intrebe?sau vreti sa aiba preotul un soc cand vede 2 barbati de o parte si de alta a mirilor cu lumanari in mana

pitulicea 06.06.2009 12:10:05

Asa ma gandeam si eu. Am intrebat pe forum pentru ca am vrut sa fiu sigura si mai auzisem de pe la lume de cazuri cu nasi necasatoriti de tipul mama si fiu, prieteni... dar cel putin erau femeie si barbat. Multumesc ca ati raspuns.

mary20 06.06.2009 12:34:08

Citat:

Īn prealabil postat de pitulicea (Post 143670)
Va rog sa ne dati un sfat ! Pot fi nasi de cununie doi barbati sau trebuie sa fie pereche. Cei doi miri se casatoresc ambii a doua oara, au cam 55 de ani mirii, mireasa nici nu stiu daca e ortodoxa. Ei vin din alta tara acum duminica si luni dimineata au aranjat cununie religioasa si vor sa puna nasi pe tatal si fratele mirelui. Se poate?

Nasii sunt PARINTI SPIRITUALI AI MIRILOR, ei isi iau RESPOSABILITATEA IN FATA LUI DUMNEZEU (in fata Altarlui) ca ei vor avea grija de miri pana la Judecata de Apoi. Ori daca nasii sunt "barbati", ce parinti spirituali pot fi? Parintii naturali ai unor copii nu sunt doi barbati... ci TATA si MAMA, barbat si femeie!!! Asa si aici!!!

Daca se casatoresc a doua oara, li se va face Nunta a doua, care este o slujba de dezlegare a legaturii trupesti, li se va citi o rugaciune de penitenta, o rugaciune de iertare de pacate si de iertare a neputintei fiirii trupesti!!! (vezi in Molitfelnic)

Asasar NU se poate sa fie DOI barbati! Tre sa caute pe cineva, SOTI (barbat si femeie) de religie ORTODOXA (obligatoriu) si asa sa mearga sa se cunune!!!

Fani71 07.06.2009 01:34:47

Citat:

Īn prealabil postat de pitulicea (Post 143789)
Asa ma gandeam si eu. Am intrebat pe forum pentru ca am vrut sa fiu sigura si mai auzisem de pe la lume de cazuri cu nasi necasatoriti de tipul mama si fiu, prieteni... dar cel putin erau femeie si barbat. Multumesc ca ati raspuns.

Cel putin in alte biserici ortodoxe locale (altele decat BOR) se iau nasi de cununie nu neaparat pereche casatorita. Noi am avut nasi o femeie si un barbat, dar care nici nu se cunosteau; ea era casatorita, el nu. Ar fi ajuns si unul singur - asta cred ca e regula la origine.

Trebuie intrebat preotul, pentru a depinde de traditia din biserica respectiva. Daca in Romania nu se obisnuieste...

Casa de piatra, cununie binecuvantata celor doi miri!

topcat 07.06.2009 09:45:13

Citat:

Pot fi nasi de cununie doi barbati

Numai daca sint casatoriti :43:

un mirean 04.09.2010 23:26:07

raspuns

Citat:

Personal nu am auzit de asa ceva,dar e posibil sa fie posibil ca 2 barbati sa fie nasi....numai duhovnicul va poate lamuri...Mantuire

gabriela8 05.09.2010 11:45:31

Citat:

Īn prealabil postat de un mirean (Post 285545)
Personal nu am auzit de asa ceva,dar e posibil sa fie posibil ca 2 barbati sa fie nasi....

:43: Cum sa fie nasi doi barbati?

Prin Taina Cununiei se intemeiaza familia crestina, deci o familie crestina tanara trebuie sa aiba o alta familie crestina ca parinti spirituali, indrumatori si model in viata! In Ortodoxie famila crestina este alcatuita dintr-un barbat si o femeie( alaturi de copii).

Rodica50 05.09.2010 13:08:31

Citat:

Oameni buni, mai dati pe la Biserica. Lucrurile acestea le stie si un copil.

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:09:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.