Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Renasterea credintei in Romania (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6527)

luchian 15.06.2009 13:21:44

Renasterea credintei in Romania

Dupa marea ciuma rosie, dupa marea teapa a clasei politice si dupa disparitia mirajului din occident, romanul autentic a inceput sa caute adevaratele valori si sa reia constructia la Romania lui, ce s-a oprit la aparitia comunismului.

Ma uit in jurul meu si vad bisericile pline de tineret, vad cate 10 copii la impartasit. Vad batrani care se dezmortesc si tineri ce se intaresc. Aud oameni care nu se declara credinciosi cu principii de mucenic. E minunat!

Cred ca e rasplata lui Dumnezeu pentru ca nu ne-am pierdut credinta si de la cei putini ramasi se imprastie mireasma unui bun inceput.

Sub ochii nostri se renaste Romania autentica, una nascuta de Sfantul Apostol Andrei si ocrotita de Maica Domnului. Romania ce va sta din nou in calea lumii acestia, va fi mosneagul de care se va impiedica din nou Baiazid.

Cine are ochi sa vada, cine are urechi sa auda si cine are inima sa traiasca.

Doamne ajuta!

cristiboss56 15.06.2009 13:35:24

Iată în sfârșit și un mesaj optimist !

Citat:

În prealabil postat de luchian (Post 145833)
Dupa marea ciuma rosie, dupa marea teapa a clasei politice si dupa disparitia mirajului din occident, romanul autentic a inceput sa caute adevaratele valori si sa reia constructia la Romania lui, ce s-a oprit la aparitia comunismului.

Ma uit in jurul meu si vad bisericile pline de tineret, vad cate 10 copii la impartasit. Vad batrani care se dezmortesc si tineri ce se intaresc. Aud oameni care nu se declara credinciosi cu principii de mucenic. E minunat!

Cred ca e rasplata lui Dumnezeu pentru ca nu ne-am pierdut credinta si de la cei putini ramasi se imprastie mireasma unui bun inceput.

Sub ochii nostri se renaste Romania autentica, una nascuta de Sfantul Apostol Andrei si ocrotita de Maica Domnului. Romania ce va sta din nou in calea lumii acestia, va fi mosneagul de care se va impiedica din nou Baiazid.

Doamne ajuta!

Mă bucur frate Luchian să-ți citesc mesajul , un mesaj optimist precum al Sf. Apostol Pavel :"Mă bucur și mereu mă voi bucura", de care am adus aminte într un nou topic la "Pocăință". Bucuria Sfântului Pavel, arătam în acel topic, este slujirea Mântuitorului și nădejdea mântuirii. Aceasta trebuie să fie și bucuria noastră, credința noastră Ortodoxă : Slujirea lui Hristos și nădejdea mântuirii noastre.
Post binecuvântat !+

BogdanF2 15.06.2009 19:22:15

Citat:

Doamne ajuta!

In ce oras stai frate? Eu prin Iasi nu vad mult tineret in biserica. Vad cativa, dar nu prea multi :(.

windorin 15.06.2009 20:53:19

Sunt de acord, Romania renaste duhovniceste, mai ales in randul tinerilor. Nu vorbim de proportia tineri credinciosi si tineri necredinciosi, ci doar de numarul celor credinciosi.

Cu adevarat, cand oamenii sunt stransi de vremuri grele, ei inmultesc rugaciunea si virtutea. Cu cat se va ingreuia societatea si lumea, cu atat Bisericile vor trebui sa dea o tot mai mare marturie.

Slava Domnului intru toate.

carmina 15.06.2009 21:02:37

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 145947)
... Romania renaste duhovniceste, mai ales in randul tinerilor. Nu vorbim de proportia tineri credinciosi si tineri necredinciosi, ci doar de numarul celor credinciosi.

Cu adevarat, cand oamenii sunt stransi de vremuri grele, ei inmultesc rugaciunea si virtutea. Cu cat se va ingreuia societatea si lumea, cu atat Bisericile vor trebui sa dea o tot mai mare marturie.

Slava Domnului intru toate.

o,da,intru totul de acord cu voi !
cel putin, Radu Voda este cu precadere Biserica celor tineri ! incepand cu monahii ...
scris este doar : stie Bunul Dumnezeu cum sa intoarca tot lucrul rau spre bine !
sau,daca vreti : tot raul spre bine ! nu doar uneori ci intotdeauna,dar nu realizam noi,decat mai tarziu,uneori...

dorinastoica14 15.06.2009 21:26:47

Citat:

Doamne ajuta!

Da ai dreptate! Sunt mulți tineri care vin la biserică și pe la mănăstiri,sunt persoane instruite și mai ales s-a format o categorie specială de creștini mireni,nevoitori care trăiesc după rânduiala bisericii și care își educă copii să ducă mai departe credința noastră indiferent de timpurile care vor veni.Este încurajator și minunat să vedem aceasta (cine are ochi să vadă).Ortodoxia are sigur viitor.

luchian 16.06.2009 13:58:05

Citat:

În prealabil postat de BogdanF2 (Post 145921)
In ce oras stai frate? Eu prin Iasi nu vad mult tineret in biserica. Vad cativa, dar nu prea multi :(.

In Bucuresti... dar si pe la manastiri cand am mai fost, le-am gasit pline.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:19:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.