Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Din Noul Testament (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5016)
-   -   despre viata vesnica (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6552)

iordan 18.06.2009 18:42:21

despre viata vesnica

Unii oameni spun ca au viata vesnica altii spun ca nu au viata vesnica.
Ce parere aveti, care au dreptate?

The_Fallen 18.06.2009 19:08:44

Nu inteleg intrebarea.

Nevrednicul 18.06.2009 20:27:04

Depinde ce intelegi prin "viata". Daca te referi la mantuire... nu au toti. Daca te referi doar la o vesnica dainuire a sufletelor,atunci da,toti au viata vesnica!

iordan 18.06.2009 23:59:22

despre viata vesnica

Cand am intrebat daca cineva are viata vesnica m-am referit la sensul de mantuit. Si vreau sa mai clarific putin intrebarea? Poate sti cineva daca are sau nu are viata vesnica, adica daca e mantuit sau nu?

Fani71 19.06.2009 00:03:41

Citat:

În prealabil postat de iordan (Post 146598)
Cand am intrebat daca cineva are viata vesnica m-am referit la sensul de mantuit. Si vreau sa mai clarific putin intrebarea? Poate sti cineva daca are sau nu are viata vesnica, adica daca e mantuit sau nu?

Vom sti numai la Inviere.
Pana atunci, nimic nu e hotarat definitiv!
Dumnezeu ne-a creat liberi, si calea pe care o luam depinde de noi, la fiecare pas. El 'sta la usa si bate'.. Noi trebuie sa-i deschidem.
Sf. Isaac Sirul spunea ca lumina lui Dumnezeu din rai si focul iadului sunt de fapt acelasi lucru, prezenta lui Dumnezeu fara val, dar ca atunci cand noi ne-am intunecat sufletul si ne o punem acestei lumini, ea devine dureroasa si ne arde ca un foc.. asta e iadul. Noi il refuzam pe Dumnezeu.

zoridezi 19.06.2009 00:48:18

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 146599)
Vom sti numai la Inviere.
Sf. Isaac Sirul spunea ca lumina lui Dumnezeu din rai si focul iadului sunt de fapt acelasi lucru, prezenta lui Dumnezeu fara val, dar ca atunci cand noi ne-am intunecat sufletul si ne o punem acestei lumini, ea devine dureroasa si ne arde ca un foc.. asta e iadul. Noi il refuzam pe Dumnezeu.

Bine zis :67:

vultur 21.02.2010 22:11:22

DEspre viata vesnica

Domnule, nu este bine sa-l ispitesti pe Dumnezeu , ci sa faci voia lui spre viata vesnica si cu siguranta vei avea viata vesnica.

ofurnica 31.03.2010 20:40:47

Am si eu o intrebare! Pana la urma, dupa Judecata De Apoi , noi oamenii (unii dintre noi) unde ne vom situa ? Ce este cu acel cer nou si pamant nou, despre care se scrie in Biblie Eu stiu ca dupa moarte exista un Rai provizoriu - precum si imparatia mortior (Iadul pentru unii) iar dupa aceea mai este si Imaparatia Cerurilor (lacasul lui Dumnezeu) ....Pana la urma , cei buni unde-si vor petrece vesnicia...Multumesc...Doamne Ajuta

gabriela8 01.05.2010 16:44:14

Citat:

În prealabil postat de ofurnica (Post 230054)
Am si eu o intrebare! Pana la urma, dupa Judecata De Apoi , noi oamenii (unii dintre noi) unde ne vom situa ? Ce este cu acel cer nou si pamant nou, despre care se scrie in Biblie Eu stiu ca dupa moarte exista un Rai provizoriu - precum si imparatia mortior (Iadul pentru unii) iar dupa aceea mai este si Imaparatia Cerurilor (lacasul lui Dumnezeu) ....Pana la urma , cei buni unde-si vor petrece vesnicia...Multumesc...Doamne Ajuta

Citeste capitolul 25 din Evanghelia dupa Matei! Vei afla ce se intampla dupa judecata de Apoi. De unde ai scos ca exista " Rai provizoriu"?

eodor nastasa 01.05.2010 18:47:11

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 241638)
Citeste capitolul 25 din Evanghelia dupa Matei! Vei afla ce se intampla dupa judecata de Apoi. De unde ai scos ca exista " Rai provizoriu"?

ei, pana la urma ai primit un raspuns.:5:

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:14:41.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.