![]() |
Ceasul in biserica
Am citit un articol al parintelui Constantin Coman care se intitula "Ceasul in biserica" sau "toata grija cea lumeasca sa o le padam". El scotea in evidenta ca daca intram in biserica, intram sa devenim mostenitori ai Imparatiei Cerurilor.
In biserica ar trebui ca totul sa fie deosebit de cele pe care le intalnim in aceasta lume. Insa, iata ca nu e chiar asa de vreme ce intalnim ceasul pe peretele bisericii. Si culmea, de regula e pus chiar in una din absidele altarului, parca pus sa nu fie evitat de nimeni. Stau si ma intreb cat de genant e sa fi de fata la transformarea painii si a vinului in Trupul si Sangele Domnului si sa te intrebi uitandu-te la acest ceas:"e devreme inca..." "e tarziu trebuie sa plec inainte de predica...." A-ti cerceta ceasul cand stai de vorba cu cineva arata autorul, inseamna a dori sa scurtezi convorbirea. Pacat ca nu ne dam seama ca in biserica stam de vorba cu Dumnezeu si ca nu e nevoie de ceas. |
Așa este, am copilărit într-o biserică în care ceasul mai și bătea ora exactă și jumătatea :).
|
Poate este pus pentru preotul care nu gaseste sfirsitul predicii!:24:
Pe de alta parte tot de la "atotcunoscatorii" forumului am aflat ca ce-i peste ora 12 nu se mai cheama Liturghie!:25: Lasind gluma, asa-i duminica este pentru Dumnezeu si timpul Liturghiei nu ar trebuii sa fie masurat (sau timpul altor slujbe) . |
Citat:
eu ma gandeam ca ceasurile astea ar fi bune totusi pe undeva, pe la intrarea in biserica... sa le vada crestinii si sa zica: Doamne, iar am ajuns tarziu, dar data viitoare ma scol mai devreme! :3: |
Citat:
|
ai dreptate iar ce ce vor pace nu se uita dupa ceas indiferent unde este
Citat:
|
nu chiar
pa nu chiar fratilor. in momentul in care intri in biserica, deja iti dai seama daca ai intarziat sau nu, functie de momentul slujbei. stim ca trebuie sa fim obligatoriu la inceputul sf liturghii deja in biserica, pregatiti. In plus, nu peste tot incepe chiar la aceeasi ora. mai difera vremea inceperii cu 10-15 minute, chiar mai mult. depinde. ceasul nu-si are loc absolut deloc in biserica. avem ceasuri pe mana. ne folosim individual de ceasuri, nu la comun. Va spun, ca preot.
|
Citat:
|
Citat:
|
ceasul
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:40:40. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.