![]() |
metaniile
Va rog sa ma invatati si pe mine cum se fac metaniile. Nimeni nu m-a invatat. Sa imi spuneti amanuntit.
|
În tradiția Bisericii avem două feluri de metanii: așa‑numitele metanii mari și metaniile mici, care se mai numesc și închinăciuni.
Pentru o metanie mare credinciosul începe însemnându-se cu semnul Sfintei Cruci și, ros*tind rugăciunea: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul“, se apleacă cu evlavie atingând cu ge*nunchii, palmele și fruntea pământul. Apoi se ridică și se însemnează din nou cu semnul Sfintei Cruci. Pentru o metanie mică sau închinăciune, credinciosul începe însemnându-se cu semnul Sfintei Cruci și, rostind rugăciunea: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul“, se apleacă cu evlavie, atingând cu mâna dreaptă pământul, fără a îndoi genunchii. Apoi, îndreptându-se, se însemnează iarăși cu semnul Sfintei Cruci. Nu stiu cat de amanuntit ai fi dorit raspunsul, dar ii las pe urmatorii sa ma completeze. |
Daca sunt acasa, trebuie s-o fac indreptata spre o icoana, spre rasarit sau asa ceva? Sau nu conteaza ce am in fata mea?
|
Ana, metania insoteste de regula cuvantul din rugaciune. Daca esti acasa, ar fi nefiresc sa faci o metanie stand cu spatele catre o icoana. Eu sunt de parere ca nu e lipsit de importanta ce avem in fata. Ar fi penibil sa am o oglinda.
|
Hahahahahhaha, da, stiu, dar nu stiu cum sa fac, ca nu prea am spatiu sa ma inchin spre peretele cu crucea, si mai am o posibilitate ori spre fereastra ori spre o icoana cu Sf. Anton. Si nu pot schimba ce am pe perete, ca imi place asa cum sunt. Nu stiu cum sa fac.
|
E bine in fata unei icoane. Asa ca adanceste relatia cu Dumnezeu prin mijlocirea Sfantului Anton.
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:24:49. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.