![]() |
reverende
din cate stiu eu reverenda reprezinta mantia rosie pe care a purtato Mantuitorul inainte de rastignire cine poate purta reverenda
maicutele poarta reverenda sau rasa? |
Madalinjomy eu cred asa, dar poate gresesc, sper sa mai vina si altii cu corectii si explicatii.
Mantia rosie de care spui tu, pe care o primise Iisus cand era chinuit, este ceea ce poarta preotul in cadrul slujbei si poate fi rosie, verde, albastra, alba etc. Reverenda este haina pe care preotul o poarta in afara bisericii, acel pardesiu cenusiu sa-i spun. Maicile si calugarii poarta rasa. |
calugarii poarta si reverenda si rasa? dar mirenii pot purta reverenda pt ca din cate stiu eu cel care urmeaza a fi hirotonit poarta inainte de al hirotoni citet
|
Citat:
|
Citat:
Reverenda preotului, monahului, episcopului, reprezinta mormantul respectivului, mai exact el este mort pentru lumea aceasca si ii raman descoperite doar gura pentru a propovadui Evanghelia si mainile pentru a binecuvanta. Iarta-ma si Dumnezeu sa te binecuvinteze! Har si Pace de la Domnul! |
multumesc mult mam interesat si ai dreptate trebuia sa fiu mai atent
|
Citetul sau/si cantaretul poarta rasa? Unde asta?:13:
|
Citat:
|
Citat:
Nu stiu daca se numeste chiar rasa dar protopsaltii am vazut ca poarta o haina neagra pe deasupra... |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:56:38. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.