Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ii pacat daca stau cu sora unu var prin alianta? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7219)

AnD1 26.09.2009 16:56:22

Ii pacat daca stau cu sora unu var prin alianta?

Buna! Am ajuns sa fiu pus intr-o situatie mai delicata daca pot sa ii zic asa si anume aceea de a o cunoaste pe sora unui baiat care urmeaza cat de curand sa imi fie var prin alianta. Si as vrea sa stiu si sa va cer o parere despre toata chestia asta ... ii bine dak as avea o relatie cu ea sau ar fi mai bine sa abandonez tot si sa imi vad de drum?? Ca toata treaba a plecat de la niste povesti din batrani si de la o alta istorioara care se aseamana cu a mea numai ca in acea poveste era vorba despre ceva rude de acelasi sange si de grad mai mare numai k s-au uitat legaturile de redenie si acei tineri s-au casatorit. Mai departe nu stiu ce s-a mai intamplat si nici ce sa mai zic pentru ca sunt confuz si nu as vrea sa incalc legile divinitatii. Va rog sa ma ajutati cumva sa ma pot lamuri ... Ar fi bine sa am o relatie cu acea fata sau nu :63: :17:

mihailt 26.09.2009 23:00:30

Intreaba cel mai bine un preot.Eu nu cred ca e pacat ca nu sunteti rude de sange da nu sunt sigur daca asa este.

lore86 26.09.2009 23:39:05

Citat:

Īn prealabil postat de AnD1 (Post 168808)
Buna! Am ajuns sa fiu pus intr-o situatie mai delicata daca pot sa ii zic asa si anume aceea de a o cunoaste pe sora unui baiat care urmeaza cat de curand sa imi fie var prin alianta. Si as vrea sa stiu si sa va cer o parere despre toata chestia asta ... ii bine dak as avea o relatie cu ea sau ar fi mai bine sa abandonez tot si sa imi vad de drum?? Ca toata treaba a plecat de la niste povesti din batrani si de la o alta istorioara care se aseamana cu a mea numai ca in acea poveste era vorba despre ceva rude de acelasi sange si de grad mai mare numai k s-au uitat legaturile de redenie si acei tineri s-au casatorit. Mai departe nu stiu ce s-a mai intamplat si nici ce sa mai zic pentru ca sunt confuz si nu as vrea sa incalc legile divinitatii. Va rog sa ma ajutati cumva sa ma pot lamuri ... Ar fi bine sa am o relatie cu acea fata sau nu :63: :17:

detaliaza un pic in ce consta rudenia dintre voi.cine cu cine e ruda?

Noesisaa 26.09.2009 23:50:29

E pacat sa "stai" cu acea fata. Daca e pacat sa te insori cu ea, asta este alta treaba.

AnD1 27.09.2009 18:42:40

Gradele de rudenie sunt in felul urmator: Eu sunt var primar cu fata. Fata are o relatie cu un baiat, iar baiatul are o sora si eram interesat daca ii pacat sa am o relatie cu sora acestuia dak el o sa imi devina var prin alianta.

AnD1 27.09.2009 18:47:11

Citat:

Īn prealabil postat de Noesisaa (Post 168909)
E pacat sa "stai" cu acea fata. Daca e pacat sa te insori cu ea, asta este alta treaba.

Cum adica? Fa-ma sa inteleg te rog sau doreai sa ma corectezi la felul cum m-am exprimat??

hmiron 27.09.2009 18:50:00

Citat:

Īn prealabil postat de AnD1 (Post 169135)
Cum adica? Fa-ma sa inteleg te rog sau doreai sa ma corectezi la felul cum m-am exprimat??

Vrea sa spuna ca relatiile sexuale trebuie sa aiba loc doar dupa casatorie, altfel e pacat.

lore86 27.09.2009 22:16:33

Citat:

Īn prealabil postat de AnD1 (Post 169133)
Gradele de rudenie sunt in felul urmator: Eu sunt var primar cu fata. Fata are o relatie cu un baiat, iar baiatul are o sora si eram interesat daca ii pacat sa am o relatie cu sora acestuia dak el o sa imi devina var prin alianta.

intre voi ar fi 6 grade de rudenie.biserica opreste pana la al 7 grad, dar s-ar putea sa se calculeze altfel, pt ca aveti radacini diferite.in mod normal intre tine si vara ta sunt 4 grade de rudenie, iar intre cei 2 frati 2, deci adunate=6.

deci in aceste conditii o relatie ar sta sub semnul ?

AnD1 28.09.2009 00:09:22

Citat:

Īn prealabil postat de hmiron (Post 169136)
Vrea sa spuna ca relatiile sexuale trebuie sa aiba loc doar dupa casatorie, altfel e pacat.

Aham am inteles acum. Multumesc.

AnD1 28.09.2009 00:13:54

Citat:

Īn prealabil postat de lore86 (Post 169196)
intre voi ar fi 6 grade de rudenie.biserica opreste pana la al 7 grad, dar s-ar putea sa se calculeze altfel, pt ca aveti radacini diferite.in mod normal intre tine si vara ta sunt 4 grade de rudenie, iar intre cei 2 frati 2, deci adunate=6.

deci in aceste conditii o relatie ar sta sub semnul ?

Sa inteleg ca ramane la aprecierea mea sa fac ce stiu eu ca ii mai bine? Oricum am discutat cu un parinte duhovnic si mi-a zis ca nu ar fi bine sa am nimic de-a face cu acea persoana ca la o eventuala casatorie a verisoarei mele cu baiatul respectiv acesta mi-ar deveni rudenie de grad 1 si asta ar insemna sa am o relatie cu sora verisorului meu ceea ce nu ar fi prea bine ca s-ar putea abate nenorociri mai incolo in acea relatie sau casnicie ori asupra copiilor daca ar fi cazul.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:44:54.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.