Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Adorare? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7285)

Atreides 05.10.2009 21:39:31

Adorare?

As vrea sa-mi explice si mie un crestin de ce Dumnezeu are nevoie de adorare?Adica nu poti pur si simplu sa constientizezi existenta sa,fara tot felul de ritualuri ce au rolul de aduce elogii divinitatii?La urma urmei de ce are o forta superioara nevoie de adoratia unor fiinte cu mult inferioare?

cristiboss56 05.10.2009 21:53:37

Citat:

În prealabil postat de Atreides (Post 171296)
As vrea sa-mi explice si mie un crestin de ce Dumnezeu are nevoie de adorare?Adica nu poti pur si simplu sa constientizezi existenta sa,fara tot felul de ritualuri ce au rolul de aduce elogii divinitatii?La urma urmei de ce are o forta superioara nevoie de adoratia unor fiinte cu mult inferioare?

Nu, El , nu are nevoie de absolut nimic ! El pe toate le are și le știe ! Dar mă întreb tu pe ce lume trăiești ? Cunoști relația de prietenie, iubire . . . ? Îti iubești părinții și neamul tău de sânge ? Aștept mai întâi precizările tale !

Atreides 05.10.2009 22:00:06

Pe parinti ii iubesc,nu ma inchin la ei,nu ma tem de ei!In privinta iubirii de neam,ma abtin:))

eu-cristina83 05.10.2009 22:01:40

Citat:

În prealabil postat de Atreides (Post 171296)

Nu Dumnezeu are nevoie de adoratie, ci noi simtim nevoia de a-L adora. Cand esti indragostit oare iti spune iubitul/a spune-mi cuvinte frumoase, sau o faci ca asa iti cere inima? Te comporti frumos si ai grija mereu sa nu-l/o superi oare din cauza ca asa trebuie sau ca asa simti?

Atreides 05.10.2009 22:08:21

Citat:

În prealabil postat de eu-cristina83 (Post 171310)
Nu Dumnezeu are nevoie de adoratie, ci noi simtim nevoia de a-L adora. Cand esti indragostit oare iti spune iubitul/a spune-mi cuvinte frumoase, sau o faci ca asa iti cere inima? Te comporti frumos si ai grija mereu sa nu-l/o superi oare din cauza ca asa trebuie sau ca asa simti?

Cand imi iubesc iubita,ma astept ca sentimentul sa fie reciproc!Vrei sa zici ca si Dumnezeu se inchina omului?

cristiboss56 05.10.2009 22:11:50

Citat:

În prealabil postat de eu-cristina83 (Post 171310)

Te rog Cristina , sa-l lasam pe el sa ne aduca ceva lamuriri , sa vedem cum se raporteaza el fata de DUMNEZEU , sau ce reprezinta DUMNEZEU pentru el.

eu-cristina83 05.10.2009 22:12:44

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 171313)
Te rog Cristina , sa-l lasam pe el sa ne aduca ceva lamuriri , sa vedem cum se raporteaza el fata de DUMNEZEU , sau ce reprezinta DUMNEZEU pentru el.

Da, ai dreptate.

cristiboss56 05.10.2009 22:17:21

Citat:

În prealabil postat de Atreides (Post 171307)
Pe parinti ii iubesc,nu ma inchin la ei,nu ma tem de ei!In privinta iubirii de neam,ma abtin:))

. Poti iubi o pisica, un caine, o floare, DAR PE PARINTI II ADORI ! Sper ca intelegi unde verau sa ajung cu intelegerea ta ,

Atreides 05.10.2009 22:20:00

Pai vedeti voi,chestia e mult mai complicata decat pare.Voi cand auziti cuvantul ''Dumnezeu'',automat va ganditi la divinitatea crestina,eu cand aud de termenul asta ma gandesc la tot ce se afla deasupra nivelului de intelegere a unui om(acest ''tot'' poate lua diverse forme,tot ce conteaza e faptul ca este o forta superioara omului).Varianta crestina a divinitatii este mult prea umanizata,poseda prea multe defecte/calitati umane pt. a mai aspira la rangul de divin.Pt. o forta superioara de genul asta,adorarea si toate ritualurile aferente ar trebui sa fie lipsite de sens!Si daca Dumnezeu este atotputernic si iubitor,de ce exista notiunea de ''rau''?

cristiboss56 05.10.2009 22:27:33

Citat:

În prealabil postat de Atreides (Post 171321)
Pai vedeti voi,chestia e mult mai complicata decat pare.Voi cand auziti cuvantul ''Dumnezeu'',automat va ganditi la divinitatea crestina,eu cand aud de termenul asta ma gandesc la tot ce se afla deasupra nivelului de intelegere a unui om(acest ''tot'' poate lua diverse forme,tot ce conteaza e faptul ca este o forta superioara omului).Varianta crestina a divinitatii este mult prea umanizata,poseda prea multe defecte/calitati umane pt. a mai aspira la rangul de divin.Pt. o forta superioara de genul asta,adorarea si toate ritualurile aferente ar trebui sa fie lipsite de sens!Si daca Dumnezeu este atotputernic si iubitor,de ce exista notiunea de ''rau''?

Vezi ca temele astea sunt extrem de AFUMATE . Colegii tai mai vechi ATEI le-au intors pe toate fetele . S- a discutat pe tema asta cateva luni bune . Ia legatura cu topcat, miron , ce deja sunt experti in astfel de intrebari tampe . Altceva ?

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:59:34.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.