Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Alegeri prezidentiale? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7670)

Florin-Ionut 23.11.2009 20:49:47

Alegeri prezidentiale?

S-ar putea sa gresesc, insa eu stiu ca regii, imparatii, presedintii sunt randuiti de Dumnezeu sa stapaneasca peste tari. Nu incalca aceasta limitare libera noastra alegere? Pentru mine e logic si firesc faptul ca avem vointa proprie la modul personal, particular, insa unele lucruri, sa le zic marete, sunt hotarate de sus, mai presus de vointa si de judecata noastra. Asa e sau ma insel?

andreicozia 23.11.2009 22:05:15

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 184500)
S-ar putea sa gresesc, insa eu stiu ca regii, imparatii, presedintii sunt randuiti de Dumnezeu sa stapaneasca peste tari. Nu incalca aceasta limitare libera noastra alegere? Pentru mine e logic si firesc faptul ca avem vointa proprie la modul personal, particular, insa unele lucruri, sa le zic marete, sunt hotarate de sus, mai presus de vointa si de judecata noastra. Asa e sau ma insel?

Libera alegere a electoratului este o iluzie. Oricit s-ar stradui sa-L elimine prin "democratie", tot Dumnezeu alege, asa cum ii alegea si pe imparati

Dex53 24.11.2009 01:46:00

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 184524)
Libera alegere a electoratului este o iluzie. Oricit s-ar stradui sa-L elimine prin "democratie", tot Dumnezeu alege, asa cum ii alegea si pe imparati

si domnul Adolf Hitler sau tovarasul Stalin au fost alesi tot de Dumnezeu? halal alegeri....

andreicozia 24.11.2009 02:36:41

Citat:

În prealabil postat de Dex53 (Post 184568)
si domnul Adolf Hitler sau tovarasul Stalin au fost alesi tot de Dumnezeu? halal alegeri....

De Stalin iti spun sigur ca a fost ales de Dumnezeu pentru a ne pazi, pentru a salva Ortodoxia si Estul prin punerea ei spre conservare "la naftalina" . Totul a fost creat cu un ULTIM scop de care ne-am dat seama de abia acum la sfirsit.

Iar Tarkovsky ne-a explicat acest fenomen foarte clar in aceasta coloana sonora din Solaris:

Asculta cu mare atentie strigatul nostru catre Hristos!
http://www.youtube.com/watch?v=vMnrj...eature=related

eclat_de_lune 24.11.2009 07:51:08

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 184500)

Eu cred ca se zice ca sunt randuiti in sensul ca institutia conducatorului de stat este data/permisa de Dumnezeu. Iar unii conducatori si-au gasit chiar legitimarea pozitiei lor spunand ca sunt "unsii lui Dumnezeu pe pamant". conducatorul unui stat este ales de popor, unde "ales" are sensul exprimarii elective sau putem intelege ca este "ales", "randuit", "permis" de Dumnezeu dupa faptele poporului. adica faptele noastre sunt cele care duc la o stare de fapt si la un anumit lider, ceva de genul "fiecare popor are conducatorul pe care si-l merita"-mai mult sau mai putin. Cred...

Florin-Ionut 24.11.2009 15:55:03

Citat:

În prealabil postat de eclat_de_lune (Post 184574)
conducatorul unui stat este ales de popor, unde "ales" are sensul exprimarii elective sau putem intelege ca este "ales", "randuit", "permis" de Dumnezeu dupa faptele poporului. adica faptele noastre sunt cele care duc la o stare de fapt si la un anumit lider, ceva de genul "fiecare popor are conducatorul pe care si-l merita"-mai mult sau mai putin. Cred...

Asa ma gandeam si eu. Am avut parte de jumatate de veac de comunism pentru ca l-am meritat. Acum ne zbatem de doua decenii sa iesim din "tranzitie" si probabil ca suferinta asta continua in care stagnam este pentru pacatele noastre colective, ale mosilor si stramosilor nostri.

Deci nu stiu ce sa mai cred... Dar eu merg oricum la vot, cu speranta ca poate-poate intr-o buna zi..............

eclat_de_lune 24.11.2009 17:21:03

nu tine numai de vot. tine si ca fiecare sa isi faca datoria si chiar mai mult de atat ca cetatean, ca angajat acolo unde lucreaza, ca om de familie, si ca credincios. doar asa ii putem responsabiliza si pe altii.

Florin-Ionut 24.11.2009 17:44:44

Citat:

În prealabil postat de eclat_de_lune (Post 184776)
nu tine numai de vot. tine si ca fiecare sa isi faca datoria si chiar mai mult de atat ca cetatean, ca angajat acolo unde lucreaza, ca om de familie, si ca credincios. doar asa ii putem responsabiliza si pe altii.

Spunea cineva ca dupa primul razboi mondial, Germania a avut de platit despagubiri enorme in special Frantei. Vazandu-se cu o datorie externa uriasa, nemtii au cazut de acord de la mic la mare sa munceasca practic fara salariu ca sa poata sa scape tara lor de datorii. Si asa au facut: au muncit pentru a trai la limita si au donat salariile statului german.

Noi probabil ca ne-am desfiinta ca natie daca nu ar avea Dumnezeu grija de noi. Doamne ajuta! Sau cum zice cantecul: "Doamne, ocroteste-i pe romani!" De prostia lor...

eclat_de_lune 24.11.2009 19:12:14

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 184782)
Spunea cineva ca dupa primul razboi mondial, Germania a avut de platit despagubiri enorme in special Frantei. Vazandu-se cu o datorie externa uriasa, nemtii au cazut de acord de la mic la mare sa munceasca practic fara salariu ca sa poata sa scape tara lor de datorii. Si asa au facut: au muncit pentru a trai la limita si au donat salariile statului german....

Nu stiam asta cu munca neremunerata, desi am citit ceva pe problema tranzitiei in Germania dupa al doilea razboi mondial. Insa este foarte posibil, dat fiind ca ei au o mentalitate ce sustine initiativa si un cadru legal care nu numai ca o incurajeaza, dar o si garanteaza si supravegheaza.
La noi inca e valabila teoria formelor fara fond importate. Nu aceasta ar fi problema, ci ca formele importate sunt dezgustator de deformate si distorsionate, incat am ajuns sa fim o natie duplicitara. Ascult oameni din afara care ne admira Constitutia, dar care nu reusesc sa inteleaga politica "micii intelegeri", "vorba 'ceea:oameni suntem...ne-ntelegem." si nici cum putem fi atat de nepasatori cu privire la trecutul nostru.

ory 25.11.2009 05:31:44

....
Oameni buni, cine a iesit, pana la urma, Presedinte in Romania, caci sunt in ceata, iar pe internet am gasit numai estimari provizorii ?
Da, si in Japonia, dupa al 2 lea razboi mondial, poporul a trebuit sa munceasca ani de zile pentru reconstruirea oraselor, mai ales hiroshima si nagasaki, fara remuneratie, doar din constiinta evolutiei si a repunerii pe picioare a poporului japonez. Acum sunt de nerecunoscut, parca nu au fost bombardate niciodata...doar problemele de sanatate cauzate de radiatii inca isi mai spun cuvantul.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:04:34.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.