![]() |
Relatia mea cu Dumnezeu
M-am gandit sa incep un thread cu o tema...Sa spunem cum a fost experienta noastra cu Dumnezeu astazi.
Sa incep eu, ca exemplu: astazi m-am gandit la Dumnezeu rareori.Nu Il simt langa mine decat rareori, dar se poate sa fie o senzatie emotionala provocata de circumstante care tin de conditionare (gen in copilarie beam cacao si ma facea sa ma simt bine si cald, acum beau cacao si ma simt la fel).Pentru ca asa se sinte cand Dumnezeu este langa tine, ca o stare de bine?Nu stiu.Doar ca atunci cand ma simt bine ma gandesc la El. |
Scuze pentru spamul in engleza de mai jos, dar mi se pare important continutul. Pe scurt, autorul (father Stephen, de care vorbeam pe alt topic) ne indeamna sa fim atenti la "sentimentele", "starea de bine" si eventuala exaltare pe care o simtim in relatia cu ceea ce am putea numi Dumnezeu - gresind.
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Re
Citat:
|
Poti sa te simti bine si emotional.Bucurie, stare de satisfactie, sau de a nu avea nevoie de nimic, pur si simplu de nimic.La asta ma refer.Cum putem sti daca nu sunt fenomene care tin de psihic sau senzatii care vin de la Dumnezeu, "duhovnicesti" in lipsa de alt termen?
|
Citat:
Sa avem mare grija sa nu cadem robi ai placerilor trupesti. P.S. Zi "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa". Chemandu-l pe Hristos cu siguranta cel rau se va departa de la noi. Doamne ajuta! |
Pentru mine astazi a fost o zi perfecta pana acum, o zi minunata. Impreuna cu sotul meu ne-am spovedit si impartasit. Pentru prima oara de cand ma spovedesc m-am simtit "altfel". este total diferita starea de bine care vine din credinta, dragostea si nadejdea in Dumnezeu de starea de relativa placere produsa de lucruri lumesti, trupesti, efemere, etc. Parca nici dovezile de iubire ale sotului nu imi produc atata bucurie. Azi, acum, chiar sunt fericita, e o stare pe care nu o pot descrie dar stiu ca am pus inceput bun si anul ce va veni va aduce multa pace, liniste si bucurie in casa noastra.
|
Citat:
|
va doresc tuturor sa va simtiti iubiti de EL!!
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:49:34. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.