Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Codul bunelor maniere (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=823)

wattaman 20.10.2006 18:07:40

Buna ziua!
Am decis ca daca tot m-am inregistra pentru a posta anuntul umanitar pot face si putina publicitate. Pe scurt, va invit sa intrati pe site-ul . Am adunat din diverse surse regulile privind comportamentul civilizat (in societate, familie, biserica...in viata). Sunt sigur ca oricat de bine crescuti sunteti (sau credeti ca sunteti :D) tot veti gasi cateva articole interesante pe care nu le stiati.
Va multumesc.
Daniel.

LapetiteMoc 14.03.2011 00:55:24

Buna ziua!

Multe beneficii si nesperate legaturi umane poate intretine acest "buna ziua" rostit pe un ton deschis insotit de un suras sincer.

xanixade 14.03.2011 01:47:55

Citat:

În prealabil postat de wattaman (Post 6668)
Buna ziua!
Am decis ca daca tot m-am inregistra pentru a posta anuntul umanitar pot face si putina publicitate. Pe scurt, va invit sa intrati pe site-ul . Am adunat din diverse surse regulile privind comportamentul civilizat (in societate, familie, biserica...in viata). Sunt sigur ca oricat de bine crescuti sunteti (sau credeti ca sunteti :D) tot veti gasi cateva articole interesante pe care nu le stiati.
Va multumesc.
Daniel.

Asemenea reguli sunt superficiale, că nu pot înlocui dragostea către Dumnezeu, izvorâtoare de dragoste de oameni. Cel mai bun exemplu care demonstrează asta sunt călugării plăcuți lui Dumnezeu. Aceia, mulți dintre ei, nici nu au citit, nici nu au auzit de codul bunelor maniere, și totuși ce aplică ei e mai mare decăt un așa zis comportament civilizat... sau bine crescut... sau... în fine..

heaven 14.03.2011 06:27:59

Citat:

În prealabil postat de wattaman (Post 6668)
Buna ziua!
Va multumesc.
Daniel.

Am incercat sa intru,insa asta scrie:

Cont Suspendat / Account suspend!

ROMANA: Acest cont a fost suspendat pentru incalcarea Conditiilor de Utilizare

De ce nu creezi mai bine un blog pe care sa postezi aceste lucruri?

calator prin ploaie 14.03.2011 08:33:56

Citat:

În prealabil postat de xanixade (Post 347742)
Asemenea reguli sunt superficiale, că nu pot înlocui dragostea către Dumnezeu, izvorâtoare de dragoste de oameni. Cel mai bun exemplu care demonstrează asta sunt călugării plăcuți lui Dumnezeu. Aceia, mulți dintre ei, nici nu au citit, nici nu au auzit de codul bunelor maniere, și totuși ce aplică ei e mai mare decăt un așa zis comportament civilizat... sau bine crescut... sau... în fine..

NU SUNT DELOC superficiale....Si ca sa-i placi Domnului , trebuie sa fii manierat....sa ai un comportament civilizat...Omul are datoria fata de Dumnezeu, de el si de semeni , sa se instruiasca....Deci buna initiativa Wattaman !

LapetiteMoc 15.03.2011 00:09:47

alt cuvant magic ...

Multumesc !

Cuvant magic , rostit cu caldura si lumina in privire, are efecte incredibile in inima celui caruia ii este adresat!

mela me 15.03.2011 00:14:08

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 347759)
NU SUNT DELOC superficiale....Si ca sa-i placi Domnului , trebuie sa fii manierat....sa ai un comportament civilizat...Omul are datoria fata de Dumnezeu, de el si de semeni , sa se instruiasca....Deci buna initiativa Wattaman !

Da, adevar graiesti, si mie mi se pare ca si credinta ne invata sa fim civilizati oriunde ne-am afla, avem atatea modele si in ortodoxie.
Inteleapta expresie , care mie imi place mult:
" Daca nu putem fi buni, sa incercam sa fim macar politicosi."

LapetiteMoc 15.03.2011 00:21:30

Nicolae Steinhardt

Citat:

În prealabil postat de mela me (Post 347972)
Da, adevar graiesti, si mie mi se pare ca si credinta ne invata sa fim civilizati oriunde ne-am afla, avem atatea modele si in ortodoxie.
Inteleapta expresie , care mie imi place mult:
" Daca nu putem fi buni, sa incercam sa fim macar politicosi."

Sunt cuvintele parintelui Nicolae Steinhardt.

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:17:20.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.