![]() |
Ce reprezinta pentru dumnezeu cuvintul judecata
Ce parere au SF. Parinti despre acest cuvint folosit destul de des in biblie?
Acest cuvint reprezinta sentinta finala data de DUMNEZEU omului sau o sansa de a regreta toate cite a facut si sa se intoarca la DUMNEZEU? Numele de judecata este la fel perceput de DUMNEZEU ca cel perceput de un judecator drept? |
Citat:
Daca ai nevoie si chiar ai putina smerenie, pune mana pe o carte si citeste, nu te opreste nimeni. E plin internetul de carti, nu iti trebuie nici un ban, doar timp si bunavointa. Nu vrei, cauta si citeste pe Staniloaie, iti explica sa pricepi si tu ce inseamna aia judecata. Si fara sa fie in duh, ca matale. In rest, pace tie, si cale batuta la sectarii tai, cu duhul tau cu tot. |
Judecata este o sentinta.
Judecata lumii acesteia a si avut loc.Iar sentinta a fost clara "Sa fie rastignit!" Regretele omului sunt relative la aceea judecata,El isi poate "omori trupul cel vechi " si poate invia in Hristos.Rastignirea a venit probabil la mijlocul veacurilor,ca omenirea sa aiba timp sa regrete. Judecata finala (particulara si universala ) este o sentinta .Caci atunci acuzatorul omului,va fii nu numai Dumnezeu,ci si constiinta sa. Odata ce ,vazand imensa mila a lui Dumnezeu,aratata prin rastignirea Fiului Sau,eu nu am fost in stare toata viata sa profit de aceasta clementa a Sa,eu singur ma voi condamna.Nimic nu se compara cu regretul simtit atunci :"Orice genunchi" (si al celor mai mandri) "se va pleca inaintea Mea,si orice limba imi va aduce slava " Judecata nu arata lipsa de dragoste a lui Dumnezeu ,ci refuzul dragostei Lui de catre noi. |
Citat:
E posibil ca cineva la aceasta judecata sa ceara ertare si sa fie ertat? |
Citat:
|
Citat:
Eu intreb daca in lumea spirituala omul se poate cai si cere ertare si DUMNEZEU sa poata sa erte faptele omului? |
Citat:
Ca sa fie iertat insa e posibil.Si anume prin ce ai lasat pe pamant.Pomenile care se fac,parastasele,dragostea cu care ai crescut copii,ctitorirea unei biserici,si in general orice ii va determina pe cei ramasi pe pamant sa se roage pt tine,te pot scoate din iad,si pot aduce iertarea lui Dumnezeu. |
Parerea mea e sa nu ne aruncam in antropomorfism. Lumea asta are masurile ei, se pot intelege si ale celeilalte din ale acesteia, dar nu se suprapun. Judecata e o stare atat de greu de priceput incat de teama ei s-au cutremurat si lucruri neinsufletite, nu numai sfintii cei mai mari. Putem sti cate ceva in masura in care e folositor propriilor persoane sau aproapelui. Mai mult e bine chiar sa ne rugam sa nu stim.
|
Citat:
Deci daca ne rugam pentru cei din trecut(si cei inainte de venirea LUI HRISTOS) si le facem pomeni au sansa sa se salveze din iad si sa se intoarca la DUMNEZEU? Altfel nu au nici o sansa decit cu ajutor de pe pamint? |
Citat:
Atunci judecata oare nar putea fi raporta la aceasta iubire pe care neo arata IISUS ca o manifesta DUMNEZEU? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:57:42. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.