Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Calugarul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5013)
-   -   e pacat? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8586)

Valy76 23.02.2010 17:09:43

e pacat?

Am facut un pacat vrand odata sa merg la manastire si pe urma razgandindu ma m am casatorit?

Seraphim7 23.02.2010 17:18:46

Daca va voi Dumnezeu sa te duca la slujirea ingereasca,te va anunta indiferent de situatia ta civila,sociala etc.Nu cred ca este pacat ca te-ai casatorit.Dar iti pare rau de acest lucru acum?

Mariusica 23.02.2010 18:11:04

nu este pacat.
problema aparea daca apucai sa te duci la manastire si te facea rasofor.

Marius22 23.02.2010 18:25:23

Citat:

În prealabil postat de Valy76 (Post 215717)
Am facut un pacat vrand odata sa merg la manastire si pe urma razgandindu-ma m am casatorit?

Nu, nu este pacat. Mai "pacat" este sa fii casatorit si sa te gandesti la viata de manastire. Este ca si cum te-ai fi calugarit si continui sa te gandesti la viata din lume. Nici intr-un caz, nici in celalalt nu poti afla pacea inimii.

Sa incercam a face totul dupa randuiala pe care noi insine, liberi fiind, ne-am asumat-o. Sa fim sinceri, dragoste indeajuns sa avem, si ne vom mantui si in viata de familie.

Mariusica 23.02.2010 18:44:01

Citat:

În prealabil postat de Marius22 (Post 215742)
Nu, nu este pacat. Mai "pacat" este sa fii casatorit si sa te gandesti la viata de manastire. Este ca si cum te-ai fi calugarit si continui sa te gandesti la viata din lume. Nici intr-un caz, nici in celalalt nu poti afla pacea inimii.

Sa incercam a face totul dupa randuiala pe care noi insine, liberi fiind, ne-am asumat-o. Sa fim sinceri, dragoste indeajuns sa avem, si ne vom mantui si in viata de familie.

ai dreptate.
ar fi mai mare pacat sa-ti lasi nevasta, eventual si copii, ca sa te calugaresti.
de fapt, cred ca nu te-ar primi nimeni in situatia asta.
nu ar trebui sa te mai gandesti la asta.
telul tau este sa fii fericit impreuna cu famila ta.
nu uita ca scopul familiei crestine este mantuirea amandorura si nasterea de sfinti

voxdei55 23.02.2010 21:31:13

Citat:

Am facut un pacat vrand odata sa merg la manastire si pe urma razgandindu ma m am casatorit?

Nu toti e necesar sa stam la manastire.Mie mi se pare un abandon de la responsabilitatile pe care ni le-a lasat Dumnezeu..sa stai in manastire,fara grijile pe care le are cineva care are o familie si copii.IIsus nu a fost calugar ci a stat in lume ,acolo unde era nevoie de el.Dumnezeu nu a poruncit niciodata nimanui sa stea la manastire..ba dimpotriva,De cele mai multe ori cei din manastire sant rupti de realitate,si sant incapabili sa inteleaga societatea si generatiile mai tinere.

caliyo 23.02.2010 21:49:41

Sa nu minimalizam importanta vietii calugaresti. Manastirile au dat mari sfinti, calugarii se roaga lui Dumnezeu pt. lume, sunt sprijin moral si duhovnicesc, duc viata ,,ingereasca´´( cei care sunt intr-adevar calugari).

Ponticvs 23.02.2010 21:58:00

Nu sunt in masura sa judec si nu pot sa spun daca este un pacat sau nu dar in opinia mea...Dumnezeu ne arata calea!
Tie ti-a fost scris sa te casatoresti asa ca bucura-te impreuna cu sotia ta de acest minunat dar care ti-a fost dat...VIATA!
Casa de piatra frate!

pelerinul88 23.02.2010 22:35:22

nu e pacat...

Caci mintuirea exista si in manastire..si in familie!!! stai linistit...o sa fie bine. Bucurate ca Dumnezeu tia dat sprijin tare in lumea asta plina de necazuri si greutati: pe sotia ta. Fii mindru de ea si sa aveti grija unu de celalalt:) Doamne ajuta!

gpalama 23.02.2010 23:08:41

Citat:

Calugaria e vocatie; acolo te duci cu toata inima si fara indoiala in inima; este o noua viata; implica renuntara completa la viata anterioara. Nu mai sta cu inima indoita, nu e bine si e pacat si il vei mahni pe sot care daca va auzi lucrul asta ii vei baga ispita mare de tot prin gandul ca-l vei parasi; accepta situatia si asuma-ti responsabilitatile tale din viata de familie.
Poate gandul asta va rodi intr-o alta parte a vietii tale, dupa ce vei rodi in viata de familie.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:42:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.