![]() |
Dominic Savio - sfânt la 15 ani
"Mai bine moartea decât păcatul": aceste cuvinte concentrează programul de viață al sfântului Dominic, canonizat de Papa Pius al XII-lea la 12 iunie 1954, în fața a mii de tineri din toată lumea.
Canonizarea lui si cuvintele lui "Mai bine moartea decat pacatul" mi se par o mare erezie.Voi ce parere aveti? |
Citat:
|
Citat:
|
Daca a trait intru Hristos,a respectat cele 10 porunci,si-a dedicat viata lui Hristos,indiferent ca-i catolic,merita sa fie Sfant.Sa terminam cu razboiul asta anti-catolici.Nu uita ca Hristos e pentru toti si nu vrea decat sa credem in El si sa Ii respectam poruncile!Iar asta cu iadul e pur si simplu foarte banala si de rasul lumii.Arde in iad pentru ce?Pentru ca a ales viata intru Hristos dar e catolic?Sunt ortodox dar nu mi se par intocmai sanatoase ideile acestea.
|
Mi-am adus aminte de o sfanta chiar mai tanara, de fapt cred ca e unul dintre cei mai tineri sfinti ai Bisericii, iar deviza "mai bine moartea decat pacatul" i se potriveste si ei:
http://en.wikipedia.org/wiki/Maria_Goretti Sincer, nu vad unde e erezia. Poate ca Raul15 ne va lamuri si va detalia. In ceea ce ma priveste, nu am nici o indoiala ca aceasta fata se afla acum impreuna cu Tatal. |
Există 14 000 de sfinți mai tineri și decât Maria Goretti: sunt copiii în vârstă de până la 2 ani uciși pentru Cristos din porunca lui Irod.
|
Citat:
|
Citat:
Despre masacrul inocenților știm și din surse istorice extrabiblice, care sunt concordante cu cele biblice: e vorba de o cronică a lui Macrobius. Astfel, auzind, oripilat, despre acest masacru, Octavian Augustus a declarat că e mai bine să fii porc în țara lui Irod decât copil în asemenea țară. |
Citat:
Am auzit un lucru interesant la predica de Craciun anul trecut. De fapt in Betleem la acea vreme erau in total cam 3000-4000 de oameni (copii, barbati, femei). A ucide 14000 de copilasi era imposibil, probabil numarul a fost de cateva zeci. Ce populatie totala ar fi trebuit sa aiba Betleemul ca sa aiba 14000 de copii/baieti de 2 ani si mai mici? Numarul a fost exagerat pentru a sublinia tragedia si grozavia faptei lui Irod. |
Nu in Betleem ci in toata Iudeea.
Oricum, nu esti singura persoana care a avansat ideea ca de fapt n-ar fi fost mai mult decat cateva zeci/sute. Din pacate insa, respectivii n-au tangenta cu crestinismul. Oricum sunt curios despre sursele crestine vizavi de aceasta cifra. P.S. Interesant ce poate face credinta din om. Fara doar si poate Irod era credincios, altfel n-ar fi dat un astfel de ordin. Doar ca avea o credinta stramba.. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:15:11. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.