![]() |
Giulgiul
Din articol inteleg ca exista mai multe Giulgiuri si asta imi aduce aminte de vizita unui pusti, insotit de tat\'su, la Muzeu.
Intraba copilul: - Tata, a cui este scheletul asta? - Al lui Costache cel Mare, zis si Constantin. - Si asta a cui e? - Tot al lui Costache cel Mare, dar la 12 ani. |
inclusiv pentru evrei
Poate nu stiti, dar noi crestinii suntem in Post. Cel al Pastelui, asteptand sarbatoarea Invierii Domnului.
Si daca tot v-ati hotarat sa activati pe acest forum crestin-ortodox, macar dati dovada de un minim respect si abtineti-va de la bancuri proaste. |
Citat:
Am avut o surpriza gasind mesajul meu aici. Cautind despre "giulgiu" am gasit un articol in care scria ca ar fi mai multe giulgiuri si mi-am adus aminte de cele de mai sus, fara sa-mi dau seama ca site-ul apartine aici. Dupa post va rog sa ma ma anuntati daca va plac bancuri si de ce gen. Post usor. |
De ce la crestini se folosesc sicrie si nu giulgiu ca la evrei [si astazi]?
|
Atunci si acolo lemnul era rar si scump.
Ce faci, incerci sa re-invii un topic facut in bataie de joc? |
Citat:
Am postat o intrebare. In Israel se inmorminteaza in cosciug doar soldatii care au murit mutilati de trebuie sa le fie adunate ramasitele. Folosirea giulgiului, interzicerea mincarii porcilor, pastrarea simbetei [si nu a duminicii], etc., toate astea sunt poruncite in Biblie. Toate acestea au fost respectate de catre Yeshua si cred ca religiosii crestinii nu le pot nesocoti. |
Exista o interdictie expresa pentru folosirea sicrielor in Biblie?
Pentru restul..depinde cum citesti Biblia si cat/ce intelegi din ea. |
Citat:
Ai dreptate cu "restul..depinde cum citesti Biblia si cat/ce intelegi din ea". Indreptar poate fi viata oamenilor de merit. Pentru crestini Yeshua apartinea acestei categorii. In caz de ne-intelegere a celor sfinte, putem face ca ei. Dar Yeshua era evreu si majoritatea crestinilor cred ca legea unui evreu e una si a altora, alta. Aici am intrebat si m-am asteptat la un raspuns clarificator, sau la un "nu stiu" sincer. Intrebarea ramine. Multa sanatate. |
raspunsuri edificatoare - link pt. ben_gal
Citat:
|
Citat:
Nu scrie nimic acolo despre cosciuge. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:14:05. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.