Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Purtarea Sfintei Cruci (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9211)

Florin Liviu 19.04.2010 15:47:47

Purtarea Sfintei Cruci

Buna ziua,

Va propun o tema noua... sau mai veche dar destul de actuala mereu. Ce parere aveti despre oamenii care poarta Crucea la gat ? Eu unul o port dar doar uneori la vedere. Mi se pare o tema care merita discutata pe acest forum.
Va trimit toata simpatia mea indiferent de parerea dumneavoastra pro sau contra sau diversa si va multumesc daca participati cu o opinie onesta si sincera.
Trebuie sau nu sa purtam Crucea atarnata la gat ?
Love to love you !

Florin

Daniel777 19.04.2010 15:51:38

Citat:

În prealabil postat de Florin Liviu (Post 236791)
Buna ziua,

Va propun o tema noua... sau mai veche dar destul de actuala mereu. Ce parere aveti despre oamenii care poarta Crucea la gat ? Eu unul o port dar doar uneori la vedere. Mi se pare o tema care merita discutata pe acest forum.
Va trimit toata simpatia mea indiferent de parerea dumneavoastra pro sau contra sau diversa si va multumesc daca participati cu o opinie onesta si sincera.
Love to love you !

Florin

Crucea purtata la gat ne pazeste de cel rau.Dar sa nu uitam de ea,dimineata si seara sa sarutam cruciulita....
Ea nu trebuie purtata la vedere....

Florin Liviu 19.04.2010 15:57:47

De ce ?

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 236794)
Crucea purtata la gat ne pazeste de cel rau.Dar sa nu uitam de ea,dimineata si seara sa sarutam cruciulita....
Ea nu trebuie purtata la vedere....

De ce nu trebuie purtata la vedere ? Este ceva jignitor cruciulita atarnata la ureche ? Sau cand apare dintre sanii opulenti ai unei fete/femei "generoase" ? Unde dispare "rolul pozitiv" si apare opusul ? Voi purtati cruce ?

Mihnea Dragomir 19.04.2010 16:16:18

Citat:

Nu "trebuie" în sensul că ar fi vreo poruncă a lui Dumnezeu sau a Bisericii, încât cine nu poartă crucea la gât nu se mântuiește. Asemenea lucruri, dacă se fac, se fac dintr-o nevoie a noastră, așa după cum simțim nevoia să avem mereu la noi o fotografie a soțului sau soției ori a altcuiva drag. Tot așa și cu crucea. Este opțional (pentru noi, laicii) dacă o purtăm sau nu o purtăm și, în caz afirmativ, dacă o purtăm la vedere sau în ascuns.
Eu o port uneori și, în aceste cazuri, de obicei nu o port la vedere.

gabriela8 19.04.2010 16:45:33

E bine sa purtam Sfanta Cruce la gat pentru ca ea este arma impotriva diavolului! Cand o port, ma simt protejata! Nu o port la vedere decat vara la un lantisor insa noaptea port o cruciulita de lemn si sincer nu pot sa dorm fara ea!

Jane Says 19.04.2010 16:56:56

Eu am o cruciulita neagra, impletita, care se vede pentru ca e pozitionata destul de sus. Estetic nu e cine stie ce, si nu de-asta o port, dar nu ma despart de ea.

Radu32 19.04.2010 17:22:03

opinie !

Din pacatea, Sfanta Cruce,a devenit mai degraba un obiect decorativ.Oricum,si in aceasta postura eu cred ca nu-si pierde rolul sau.Insa as zice ca e mai adecvata purtarea sa de catre femei, si mai putin de barbati,singura exceptie ar fi cand sunt fete bisericesti !
Deci,eu cred ca la femei li se potriveste mai bine, iar barbatii sa o poarte numai cand sunt oamneii bisericii !!! Pentru ca e un simbol foarte greu,si nu poate fi purtat de oricine !!!

gabriela8 19.04.2010 17:35:34

Citat:

În prealabil postat de Radu32 (Post 236841)
Din pacatea, Sfanta Cruce,a devenit mai degraba un obiect decorativ.Oricum,si in aceasta postura eu cred ca nu-si pierde rolul sau.Insa as zice ca e mai adecvata purtarea sa de catre femei, si mai putin de barbati,singura exceptie ar fi cand sunt fete bisericesti !
Deci,eu cred ca la femei li se potriveste mai bine, iar barbatii sa o poarte numai cand sunt oamneii bisericii !!! Pentru ca e un simbol foarte greu,si nu poate fi purtat de oricine !!!

Si barbatul este creatura lui Dumnezeu, si el are nevoie de aparare impotriva celui rau, de ce numai oamenii bisericii sa poarte cruce?
Cum adica este simbol greu si nu poate fi purtat de oricine?

almaris 19.04.2010 19:15:02

Citat:

Buna ziua,
Love to love you !Florin

Sunt mai multe categorii de oameni care poarta cruciulite(sau cruciuloaie) la gat, unii din surstitie, altii ca sa isi etaleze "credinta" si "piosenia", mai sunt cei care o poarta ca pe un oarecare accesoriu dar si aceia care cred cu toata inima ca purtarea crucii este a datorie a celui credincios.

Personal nu vad nimic rau in a purta crucea, dar macar sa aiba pe Mantuitorul pe ea, si nu sa fie goala ca nu mai are niciun rost.

almaris 19.04.2010 19:15:47

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 236794)
Crucea purtata la gat ne pazeste de cel rau.

Imi pare rau, dar asta e doar o superstitie.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:55:12.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.