Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Biserica Ortodoxa in general (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=506)
-   -   Giugiul de la Torino (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9275)

cezar13 26.04.2010 00:47:01

Giugiul de la Torino

Doamne ajuta!
Vreau si cateva informatii despre giurgiul de la Torino.
Anul asta se deschide pentru pelerinaje. Lucru care se intampla odata la 25 de ani.
Multi se duc, chiar si uan din parohiile ortodoxe din ora organizeaza o vizita.
Are cineva vreo informatie concreta despre acest giurgiu?

cezar13 26.04.2010 00:52:14

...

As dori ceva spus de o fatza bisericeasca. Studiile si ce spun occidentalii, le-am citit si eu.

Dumitru73 26.04.2010 12:13:38

Citat:

În prealabil postat de cezar13 (Post 239516)
As dori ceva spus de o fatza bisericeasca. Studiile si ce spun occidentalii, le-am citit si eu.

Ar fi interesant sa aflam si replica Bisericii la aceste studii.

cristiboss56 27.04.2010 18:03:31

Citat:

În prealabil postat de cezar13 (Post 239514)
Doamne ajuta!
Vreau si cateva informatii despre giurgiul de la Torino.
Anul asta se deschide pentru pelerinaje. Lucru care se intampla odata la 25 de ani.
Multi se duc, chiar si uan din parohiile ortodoxe din ora organizeaza o vizita.
Are cineva vreo informatie concreta despre acest giurgiu?

Pe tot parcursul zilei de maine , 28 aprilie , credinciosii din Episcopia Ortodoxa Romana a Italiei si din intreaga Mitropolie a Europei Occidentale si Meridionale , precum si din Episcopia Europei de Nord vor avea bucuria de a cinsti Giulgiul Mantuitorului care se afla la Torino dupa cum informeaza mass-media al Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei , stire preluata si de ZIARUL LUMINA . Dimineata se va savarsi Sfanta Liturghie la Parohia " Sfanta Cuvioasa Parascheva ( Torino I ) dupa care credinciosii programati pentru ora 11:00 se vor indrepta spre capela care adaposteste Giulgiul . La acest eveniment va participa si Eminenta Sa Cardinalul Poletto de Torino . Seara se va oficia Vecernia ORTODOXA in limba romana si italiana la care va participa Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Iosif al Europei Occidentale si Meridionale , Preasfintitul Siluan al Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei , Preasfintitul Timotei al Episcopiei Ortodoxe Romane a Spaniei si Portugaliei si Preasfintitul Macarie al Episcopiei Ortodoxe Romane a Europei de Nord .

georgeval 28.04.2010 14:27:20

Citat:

În prealabil postat de cezar13 (Post 239516)

Nu sunt o fata bisericeasca.
Nu stiu de ce exista aceasta reticienta fata de acest giulgiu, avand in vedere ca dovezile stiintifice sunt clare. Eu l-as considera ca o icoana nefacuta de mana omeneasca, alaturi de cele doua icoane nefacute de mana omeneasca.

Dumitru73 28.04.2010 14:41:27

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 240476)
Nu sunt o fata bisericeasca.
Nu stiu de ce exista aceasta reticienta fata de acest giulgiu, avand in vedere ca dovezile stiintifice sunt clare. Eu l-as considera ca o icoana nefacuta de mana omeneasca, alaturi de cele doua icoane nefacute de mana omeneasca.

La ce te referi cand spui ca dovezile stiintifice sunt clare?

georgeval 28.04.2010 14:47:26

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 240485)
La ce te referi cand spui ca dovezile stiintifice sunt clare?

Sunt cateva documentare cu acest giulgiu unde se poate argumenta rational ca a fost al lui Hristos.

Dumitru73 28.04.2010 14:49:48

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 240493)
Sunt cateva documentare cu acest giulgiu unde se poate argumenta rational ca a fost al lui Hristos.

Esti glumet.
Cine a facut aceste documentare?
Tot ce am vazut si am citit pana acum afirma contrariul. Sau in cel mai fericit caz nu se poate spune cu certitudine ce varsta are.

georgeval 28.04.2010 14:54:48

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 240495)
Esti glumet.
Cine a facut aceste documentare?
Tot ce am vazut si am citit pana acum afirma contrariul. Sau in cel mai fericit caz nu se poate spune cu certitudine ce varsta are.

Imi pare rau, inseamna ca nu vorbim despre acelasi documentar. Sa fii mai insistent in cautare. ca si in cazul evolutionismului avem documentare pro si contra, cele care sunt constra nu sunt stiintifice- asa spun mai nou iubitorii evolutionismului.
Sigur, daca vei cauta vei gasi si acest documentar pro giulgiul din Torino ca fiind al lui Hristos.

Dumitru73 28.04.2010 14:58:56

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 240499)
Imi pare rau, inseamna ca nu vorbim despre acelasi documentar. Sa fii mai insistent in cautare. ca si in cazul evolutionismului avem documentare pro si contra, cele care sunt constra nu sunt stiintifice- asa spun mai nou iubitorii evolutionismului.
Sigur, daca vei cauta vei gasi si acest documentar pro giulgiul din Torino ca fiind al lui Hristos.

Ai zis "cateva documentare" nu unul.
Spunemi clar care sunt cercetatorii ce au aufirmat cele ce spui tu, de unde sunt si cand au facut aceasta cercetare.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:51:35.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.