Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9869)

yawbaj 23.06.2010 14:09:32

Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge

Celebrul astrofizician Stephen Hawking sustine ca stiinta se va impune in fata religiei deoarece "functioneaza". Intr-un interviu realizat de ziarista Diane Sawyer pentru ABCNews, Hawking a declarat ca cel mai mare mister pe care vrea sa-l rezolve este sa afle "de ce Universul exista, de ce exista ceva mai maret decat orice altceva".

Unul din punctele care imi place mie este:
despre religie: exista o diferenta fundamentala intre religie, bazata pe autoritate, si stiinta, care e bazata pe observatie si intelegere. Stiinta va invinge deoarece functioneaza

Voi ce credeti?

anaana71 23.06.2010 14:11:36

eu cred ca Dumnezeu exista, restul e praf in ochi.

yawbaj 23.06.2010 14:14:48

Sii crezi ca daca tu crezi in el, el se va infiinta? Sau crezi in puterea gandului de a crea ?

anaana71 23.06.2010 14:20:10

cine sa se infiinteze? fizicianu', stiinta, erezia?

Doriana 23.06.2010 14:20:58

Citat:

În prealabil postat de yawbaj (Post 261888)
Celebrul astrofizician Stephen Hawking sustine ca stiinta se va impune in fata religiei

Vorbesti de parca stiinta ar putea face competitie cu religia...Fara Dumnezeu stiinta nu ar exista. Dumnezeu i-a dat omului minte si libertatea de a face cu ea ce vrea, inclusiv prostii.

Despre religie [mai precis credinta] stiu sigur ca functioneaza, dar stiinta foloseste numai partial, nu poate da o solutie/explicatie de ansamblu solutiile oferite de ea nu merg prea sus. Explica efectele pana la un anumit nivel, de multe ori neajungand pana la cauza dincolo de cauzele aparente.

yawbaj 23.06.2010 14:24:32

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 261897)
Vorbesti de parca stiinta ar putea face competitie cu religia...Fara Dumnezeu stiinta nu ar exista. Dumnezeu i-a dat omului minte si libertatea de a face cu ea ce vrea, inclusiv prostii.

Despre religie [mai precis credinta] stiu sigur ca functioneaza, dar stiinta foloseste numai partial, nu poate da o solutie/explicatie de ansamblu solutiile oferite de ea nu merg prea sus. Explica efectele pana la un anumit nivel, de multe ori neajungand pana la cauza dincolo de cauzele aparente.

Uite ca oamenii de stiinta isi fac experimentele si calculele si fara ajutorul lui Dumnezeu.

Panthera 23.06.2010 14:26:43

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 261897)

Omul a creat pe Dumnezeu, si stai linistita, stiinta poate exista si fara divinitati imaginare.

Cat despre topic, stiinta va putea explica tot si religia va pierde teritoriu. Cu siguranta.

Doriana 23.06.2010 14:45:18

Citat:

În prealabil postat de yawbaj (Post 261901)
Uite ca oamenii de stiinta isi fac experimentele si calculele si fara ajutorul lui Dumnezeu.

Bagi mana in foc? Unii de pe aici L-au intalnit si nu va fi usor sa-i convingi .

Citat:

În prealabil postat de Panthera (Post 261903)
Omul a creat pe Dumnezeu, si stai linistita, stiinta poate exista si fara divinitati imaginare.

Toata aceasta straduinta de a da o explicatie stupida unor fapte naturale vine doar din refuzul de a recunoaste ca exista cineva mai mare ca omul si omul nu e chiar buricul pamantului cum se crede. Prefera sa sustina ca e o stimata maimuta evoluata decat ca este ceea ce este de fapt, o creatura minunata, creata din dragoste si avand posibilitatea de a mosteni tot ce-i mai frumos in acest univers.
Dar, hei, succes in cautari...Fiecare gaseste exact ceea ce cauta. ;)

flyaway9112002 23.06.2010 14:49:13

Pana una alta, exista inca multe lucruri pe care stiinta nu le poate explica;nu are toate raspunsurile.

eodor nastasa 23.06.2010 15:23:15

Da, da si eu sunt mai tanar cu 20 de ani, si zbier cu flamura rosie'ntr-o mana traiasca leninnnn maretu'...hai ma copii, fizicianu' calca aratura, stiinta lui nu-i decat racaiala la "poala lui Dumnezeu", veniti-va'n fire mai...:11:

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:21:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.