![]() |
Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge
Celebrul astrofizician Stephen Hawking sustine ca stiinta se va impune in fata religiei deoarece "functioneaza". Intr-un interviu realizat de ziarista Diane Sawyer pentru ABCNews, Hawking a declarat ca cel mai mare mister pe care vrea sa-l rezolve este sa afle "de ce Universul exista, de ce exista ceva mai maret decat orice altceva".
Unul din punctele care imi place mie este: despre religie: exista o diferenta fundamentala intre religie, bazata pe autoritate, si stiinta, care e bazata pe observatie si intelegere. Stiinta va invinge deoarece functioneaza Voi ce credeti? |
eu cred ca Dumnezeu exista, restul e praf in ochi.
|
Sii crezi ca daca tu crezi in el, el se va infiinta? Sau crezi in puterea gandului de a crea ?
|
cine sa se infiinteze? fizicianu', stiinta, erezia?
|
Citat:
Despre religie [mai precis credinta] stiu sigur ca functioneaza, dar stiinta foloseste numai partial, nu poate da o solutie/explicatie de ansamblu solutiile oferite de ea nu merg prea sus. Explica efectele pana la un anumit nivel, de multe ori neajungand pana la cauza dincolo de cauzele aparente. |
Citat:
|
Citat:
Cat despre topic, stiinta va putea explica tot si religia va pierde teritoriu. Cu siguranta. |
Citat:
Citat:
Dar, hei, succes in cautari...Fiecare gaseste exact ceea ce cauta. ;) |
Pana una alta, exista inca multe lucruri pe care stiinta nu le poate explica;nu are toate raspunsurile.
|
Da, da si eu sunt mai tanar cu 20 de ani, si zbier cu flamura rosie'ntr-o mana traiasca leninnnn maretu'...hai ma copii, fizicianu' calca aratura, stiinta lui nu-i decat racaiala la "poala lui Dumnezeu", veniti-va'n fire mai...:11:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:21:21. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.