![]() |
Inundatiile - asa ne trebuie !
Sunt extraordinar de nervos.
Tocmai am vazut o secventa pe Realitatea care m-a scos din minti. Satul cutare, digul, apa. Aproximativ 10 oameni imbracati in niste salopete rosii (voluntari, ISU, pompieri, ceva in genul asta) dau la lopata si stivuiesc saci. Aproximativ 20 de persoane, sateni, barbati, tineri, se invart, unul sade pe un sac si se uita, altii stau in picioare si se uita, cativa trec agale. In paralel cu imaginile, reporterul relateaza "s-a inaltat digul cu 20 cm; se pare ca nu va fi destul, mai este nevoie de oameni" Crestin, necrestin, dar jur ca uneori imi doresc sa trimita Dumnezeu apele cat casa, sa spele mizeria umana, sa-i ia, sa-i duca in Dunare, in mare, in Turcia, nu ma intereseaza, numai sa scapam de ei. |
Citat:
Cat vor mai fi ploi si inundatii? Dumnezeu stie, dar semnalul care l-a dat e acela ca trebuie sa ne pocaim. |
Din pacate lenea romanilor este proverbiala. Romania nu este cunoscuta in lume numai ca tara lui Dracula. Mai este cunoscuta si ca tara lui Pacala si Tandala. Mai mult, cred ca nu intamplator tot la noi este la mare cinste "Povestea unui om lenes" ("Muieti-s posmagii?").
|
Pfuu !Ai dreptate.Nu mai exista demnitate, daruire, intrajutorare.Ne-am pierdut cu desavarsire.Dar, nu te enerva ca esti cam departe pentru a le spune cateva...
|
Citat:
http://www.betivi.ro/data/media/2/in..._inundatii.jpg Probabil va aduceti aminte de ea. Cred ca a facut inconjurul lumii la vremea respectiva. |
Am vazut aseara,pe un post tv, o secventa in care o batrina,careia apa ii facuse praf casa,se uita la ce mai avea:2 cani ciobite si o icoana.Statea jos si stergea icoana de noroi cu o batista.Era o scena cutremuratoare.Totul era distrus in jurul ei.Apa ii facuse praf viata dar ea avea grija de icoana.Este greu sa mai spui ceva cand vezi asa ceva.
|
Citat:
Unii muncesc de le sar capacele si stau intr-un stres permanent ca sa plateasca ratele la case, fara nici un sprijin din partea statului, iar altii stau si freaca menta dar sunt foarte nemultumiti de ceea ce li se intampla. |
eu cred ca nu e corect sa critici pe cineva care se afla la anaghie. poate doar sa te gandesti cam ce ai face tu in situatia respectiva.
|
Citat:
|
Ce-ar fi sa ne punem in locul celor care sufera?
Ce-ar fi sa ne rugam lui Dumnezeu pentru cei loviti. Maine putem fi noi niste victime. Sa plangem cu cei ce plang... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:56:43. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.