View Single Post
Vechi 05.12.2006, 12:33:23
elisabeta.ghiuzan elisabeta.ghiuzan is offline
Junior Member

Data înregistrării: 06.10.2006
Implicit

Va cramponati/poticniti de un cuvint, "meditatie", si nu mai incape nimic altceva in mintea dvs. cu privire la Rozariu.
Aceasta rugaciune, tocmai datorita simplitatii ei, este preferata de oamenii simpli, mai putin instruiti, intelectualii preferind alte rugaciuni. Cind acesti oameni simpli folosesc cuvintul "meditam", nu il folosesc in acelasi sens in care il folosesc yoghinii, ca pe un termen tehnic adica (asa cum este folosit in manualele yoga), ci ca pe un cuvint (polisemantic) oarecare. Ginditi-va si la faptul ca in ceea ce priveste yoga, tehnica meditatiei nu este accesibila incepatorilor ci numai celor avansati.

Nu am folosit expresia "oprirea mintii". Inteleg prea bine ce este rugaciunea inimii.

Repet: am citit mult pe aceasta tema, pe cind dvs. nu ati citit nimic despre Rozariu, in afara de niste definitii de aiurea (stiu, internetul este principala sursa de informare pentru mase). Preferati explicatiei mele o definitie anomima. Este optiunea dvs. Sau mai bine zis nu mai trebuie sa optati pentru nimic; au optat altii, inainte, pentru dvs., ca doar de aceea va cheama Traditie.
Reply With Quote