E bine să fii pretențios atunci când îți alegi soțul?
[COLOR=#FF00FF]
Sigur că da, foarte pretențioasă. [/COLOR]Noi trebuie să fim alese, noi trebuie să ne lăsăm alese. Să alegem din cei care vor să ne aleagă. Trebuie să fim pretențioase, în sensul că să știm ce vrem de la viață și să ne cunoaștem neputințele. Dacă eu sunt emotivă, dacă sunt nervoasă din fire, atunci voi avea grijă ca mama
băiatului meu să fie o femeie cumsecade, că altfel degeaba este el băiat bun, dacă mama soacră este rea.
Trebuie să fiu extrem de puternică ca să fiu fericită într-o căsnicie în care mie mi se pare că mama soacră
nu e cum trebuie.
[COLOR=#FF6600]
Trebuie să avem pretenții: soțul meu pretind să fie creștin, pretind să accepte să năștem
toți pruncii pe care ni-i dăruiește Dumnezeu, pretind să nu se consoleze cu băutura când l-oi scoate eu din minți - să nu se consoleze cu țuică, ci să se consoleze cu Maica Domnului, cu spovedanie; acestea să-mi fie pretențiile.[/COLOR]
Și, dacă doi tineri se spovedesc și se împărtășesc, nu se poate să nu se iubească! Cele mai
reușite căsnicii în istoria comunităților tradiționale erau cele făcute de familiile mirilor sau cele făcute din
interes. De ce? Pentru că într-o căsnicie se întâlnesc două neamuri, două seminții, care trebuie să se
iubească.
Și părinții știau mai bine: „E de-a lui cutare, n-ai ce să faci cu ei”. Și se iubeau tinerii și se luau,
în ciuda sfaturilor părinților, și ieșeau iubiri tragice, pentru că se luau și se lăsau. Pentru că toată
mentalitatea aceea, tot felul în care crescuse, apărea ca o piedică după ce dispărea spuma sentimentelor.
Nu trebuie să ne căsătorim din interes material sau din sfatul părinților, dar din interes duhovnicesc, da.
Mă mântuiesc eu lângă băiatul acesta? Am încredere că atunci când n-o să mai poată, va apela la ajutorul
lui Dumnezeu? Dacă nu, nu pot să am încredere în nimeni, nici în mine. Eu nu pot să am încredere în
mine, dacă nu aștept de la mine să mă duc la Dumnezeu. Acesta să ne fie reperul când suntem pretențioși.
Postat in
Alegerea soțului/soției,
Maica Siluana