View Single Post
Vechi 12.11.2008, 13:13:18
antoniap
Guest

Implicit

Bineinteles, a cuprins si profetiile mai multor sfinti. Vorbea simplu si rar dadea citate, dar am recunoscut in predici o parte din invataturile Sfintilor Parinti la care te referi cu privire la timpurile apocaliptice. Atunci zicea ,,se spune" sau ,,spun Sfintii Parinti ca...". Inutil sa precizez ca recomanda tuturor crestinilor sa citeasca din Proloage zilnic. Imi aduc aminte cand am recunoscut profetiile Sfantului Andrei cel Nebun pentru Hristos, fiindca citisem recent cartea. Am mai recunoscut de asemenea influente de la parintele Paisie Aghioritul si de la Sfantul Lavrentie de Cernigov. Influente sau idei asemanatoare.

Ne-a atras atentia ca parintele Cleopa ocoleste raspunsul la intrebarile crestinilor legate de 666, sustinand ca acesta semn se refera la cele trei tipuri de pacate care ii vor duce la pierzare pe crestini, si nu e un semn anume, o pecete asa cum scrie in Biblie. Iar parintele Cleopa i-a dat o replica asemanatoare cu a parintelui Iustin. Asa ca radacina discordiei e veche.

De fapt, parintele Gabriel ia atitudine impotriva tainuirii adevarului biblic si nu aduce foarte multe elemente de noutate. Ia atitudine impotriva preotilor care spun multe lucruri frumoase respectand litera, dar tainuiesc adevaruri de importanta majora, evitand sa mai faca misiune. Ii plange pe crestinii care, din nestiinta, aluneca in viteza spre iad. Recomanda ca si Sfantul Paisie de la Neamt intoarcerea la Scrierile Sfintilor Parinti.

Cu darul inainte-vederii ne-a spus despre cativa mari duhovnici ca au intrat in masonerie, iar despre altii ca vor intra...