Subiect: Cum sa ne rugam?
View Single Post
Vechi 13.11.2008, 07:38:09
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cosmin_lovin Vezi mesajul
-''Cel mai frumos este omul cand se roaga'',si ''mai mare este cel ce se roaga in chilia sa decat cel ce converteste neamuri''.
-Rugaciunea ne este daruita de Dumnezeu,dar pe masura stradaniei noastre,cred ca in primul rand rugaciunea trebuie sa fie simpla si cred ca putem apela la sfintii la care avem evlavie ca sa ne ajute s-o dobandim.
-Mai mereu ma rog cu imprastiere a mintii ,dar in biserica am simtit rugaciunea mai vie,mai aproape de Cel caruia o adresam.
-''Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui'',sunt cuvintele Mantuitorului, daruite impreuna cu iubirea de oameni Sf.Siluan.Deci iadul este o certitudine suficienta pentru a ne motiva sa ne rugam necontenit.
O motivatie , ce se naste din frica, teama si neputinta noastra. Frica , luata ca motivatie in acest caz este cea mai de folos dintre toate temerile omului, ce ne tine in trezie, amintindu-ne ca nu suntem in vecie pe acest pamant. Mai spunea unul din Sfintii Parinti ca frica de moarte, gandul la ea, este cea mai bune filozofie si cum poate fi altfel , cand ea moartea ce ne poate trimite definitiv in intunericul cel rece si vesnic, ne tine in trezie scotandu-ne din lenea si apatia far de folos. Rugaciunea devine astfel o necesitate ce se naste din dragostea De Dumnezeu, din frica si neputinta noastra.