Subiect: Parintii
View Single Post
Vechi 13.11.2008, 18:50:57
eduardd
Guest

Implicit

[COLOR=#ff0000]DESPRE ATRACȚIA TRUPEASCĂ DINTRE BĂRBAT SI FEMEIE[/COLOR]
În ce privește faptul că ați fost atrasă trupește de către un bărbat, mă alătur părerii Dumneavoastră de rău. Oricum, a trecut, slavă Domnului ! Acum trebuie să vă pregătiți pentru viitor. Binevoiți a face astfel: îndată ce se profilează la orizont o întâlnire cu un bărbat atrăgător, pune-ți-vă inima la colț si n-o lăsați să iasă, ținân-du-vă simțămintele în frâu.
Atracția bărbatului față de femeie și a femeii față de bărbat este firească, însă ea poate fi ținută totdeauna între anumite granițe, unde nu poate clătina bunele hotărâri ale voinței. Dacă vă veți pregăti din vreme pentru întâlnirile de acest fel, simțămintele acestea nu vă vor covârși. Dacă veți exersa, veți ajunge să întâmpinați orice bărbat, oricât ar fi el de frumos, ca și cum nu ar fi bărbat, căci, potrivit Apostolului, în Domnul Mântuitorul nu e nici parte bărbătească, nici femeiască. Rugați-vă și osteniți-vă pentru asta, și Dumnezeu vă va binecuvânta osteneala.
[COLOR=#ff0000]DESPRE VINDECAREA DE DRAGOSTEA FĂRĂ SPERANȚĂ[/COLOR]
Leon (un oarecare ofițer - n. rea. ruse) s-a îndrăgostit, dragostea s-a dovedit a fi fără speranță, și el se chinuie. Poftim leu!!! Și încă nu leu simplu, ci leu ofițeresc! Altora le comandă: „La drea-a-a-pta!”, iar el trage la stânga. Sieși ar trebui să își comande: „La drea-a-a-pta!” Și marș-marș… Ce rost are o astfel de purtare ? Dacă ar fi fost vreo nădejde, era logic să mai aștepte, dar dacă n-are ce aștepta ? Aceasta nu e dragoste, ci o durere rea a inimii, de care se apropie vrăjmașul și o ațâță.
Patima orbește, iar vrăjmașul bagă în ceață. Și se chinuie omul, și stai de te minunezi că-i place să se chinuie și nu vrea să se depărteze de chinul său. Asta nu are nici o noimă. Omul trebuie să comande inimii: „Ciocul mic, nu sufla, că te fac zob!”, iar apoi să înceteze a se mai gândi la „ea”… Să arunce cât mai departe tot ce îi amintește de „ea”, să caute pete în soarele mân-dreții „ei” si să se uite mai mult la acestea. Iată o apică destul de rece pentru răcorirea inimii, mai ales dacă lipsa de speranțe a dragostei tine de simțămintele fetei. Va trece suferința; o să mai vină câteodată, însă nu foarte arzătoare. Eu aveam douăzeci de ani când am trecut prin asta. Mi-am dat poruncă… și a trecut. Au mai fost crize, dar am răbdat, fiindcă aveam în vedere un alt țel. Bine este pentru cel ce suferă de această boală să aibă ceva de făcut. Dacă nu are, să-și găsească.
Domnul să vă binecuvânteze pe voi toți și toate lucrurile voastre.
[COLOR=#ff0000]DESPRE PRIVITUL LA FEMEI[/COLOR]
Nu știu dacă este sfârșit ispitelor ce vin de la vederea și ascultarea femeilor. Atracția față de femei ne este pusă în fire. Ca atare, cred că dacă nu-ți vine să vomiți când vezi femei, ci se întâmplă chiar pe dos, încă nu e nici un păcat… Păcatul începe de la poftite - iar de poftire se poate fugi întotdeauna. Firește, este mai bine să nu vezi femei și să nu stai de vorbă cu ele, dar nu se poate. Prin urmare, este nevoie de răbdare, de trezvie, de pază a inimii și de luptă cu sine. Domnul este aproape! Cuviosul loan Colov spune: „Când se apropie fiara, mă sui în copac”. La Domnul trebuie să scăpăm…
[COLOR=#ff0000]
SFAT CĂTRE CINEVA
CARE ÎNTREȚINE O LEGĂTURĂ EXTRACONJUCALĂ
[/COLOR]
Mila lui Dumnezeu fie cu Dumneavoastră!
Vrăjmașul și inima vicleană, iubitoare de păcat, tot încearcă să tragă oamenii de partea lor. Harul lui Dumnezeu ajută celui ce se păzește, iar pe cel ce se aruncă în foc îl lasă să ardă. Dumneavoastră trebuie să încetați a vă mai vedea cu „ea” și a vă mai apropia de „ea”, mai ales când sunteți singuri, dacă vreți să scăpați de păcat. De câte ori nu v-ați spus: „Nu o să mai fac”, si ați tot făcut-o… Trebuie să vă rușinați față de propria persoană și să vă arătați nu ușuratic în cuvinte, nu ușuratic în gânduri, ci credincios Domnului.
Binevoiți a vă pune lege să fiți neclintit înaintea feței Domnului. Trebuie să aveți oarecare grosolănie atât față de sine cât și fată de „ea”… și dorința neînduplecată a o depărta de Dumneavoastră. Fără asta nici o încercare nu are rost.
Cu privire la intrarea în armată, vedeți și singur… Oricum, după mintea mea, cu cât mai repede, cu atât mai bine. Veți avea treabă de făcut, în timp ce acum nelucrarea vă învață la rele și la răsfățuri de tot felul. Eu cred că nici nu osândiți imboldurile rele care se nasc în Dumneavoastră, ci cum apar, cum vă plecați lor. Vrăjmașul vă trage la păcat ca de sfoară. Păcatul dinafară urmează pârguirii lăuntrice a poftelor și a plecării voinței către el… Trebuie totdeauna să înhățați gândul dintâi și să-1 goniți, nelăsându-1 să treacă. Asta nu este deloc greu dacă veți avea dorința de a vă păzi curat de păcat.
Domnul să vă dea binecuvântare! Mântuiti-vă!
Acum mi-am amintit că aici, în mănăstire, era cineva din neam de aristocrați… era luptat de patima curviei. Ca atare, ținea sub pernă o cravașa, și îndată ce trupul începea să-1 tulbure se plesnea fără milă cu cravașa… Până la urmă și-a smerit trupul. Ia încercați.
Reply With Quote