Cristian, cum sa nu accept Voia Lui?!? Sigur ca accept Voia lui Dumnezeu. Nici nu stiu cum de pui o asemenea intrebare. Singura mea indoiala e referitoare la harul pe care conform spuselor tale, l-ar avea medicii.
am sa dau aici un exemplu:
O colega de-a mea a facut panaritiu la un deget. S-a dus la medic, a primit antibiotice si dupa o luna de tratament a ajuns in pericol de a i se amputa degetul. Slava Domnului ca dupa inca o luna de tratament cu cele mai puternice antibiotice a scapat de panaritiu si de amputare.
Cum mie imi place de mult timp medicina naturista, am citit in cartea Dr. Valnét, cum ca lutul ajuta la panaritiu, si anume: o zi impachetare cu lut, o zi cu varza. I-am spus colegei, dar a zis ca merge pe linie medicala.
In acelasi timp, cam la 3 zile dupa colega mea, a facut fetita vecinei mele panaritiu la un deget. Ce coincidenta! I-am aplicat o zi lut, o zi varza si in nici o saptamana a disparut complet orice urma de panaritiu. Chiar i-a spus atunci mamei sale: "Mama, daca copilul meu va face panaritiu, stiu cum sa-l tratez". Normal, caci medicamentul era din "Farmacia" Domnului.
Acum cine a avut har? De mine nu pot spune ca am avut, caci am facut intocmai cum scria in carte si nimic mai mult. Sa fi avut har medicul, cu tratamentul lui de 2 luni cu antibiotice?!?
De aceea am indoieli in privinta harului la medici; caci harul il primesti intr-un anume fel, nu automat luand diploma de la Fac. de Medicina.
Totusi in Pateric am gasit o apoftegma referitoare la un medic, care canta impreuna cu ingerii. Cred totusi ca acel medic era mai degraba o exceptie.
Cand suntem smulsi din ghiarele mortii, voia lui Dumnezeu lucreaza prin om; fara doar si poate.
|