Citat:
În prealabil postat de aradeanu
M-am intrebat de multe ori care ar fi calitatile cele mai importante ale persoanei cu care
te-ai casatori. Eu consider ca esentiala e credinta in Dumnezeu (intre cele duhovnicesti) de aici se nasc apoi toate. Voi ce parere aveti?
|
Asa este, credinta in Dumnezeu este esentiala. Insa la mine este o problema. As vrea sa ma casatoresc cu prietenul meu si el la fel, dar pe de alta parte simt ca nu ar fi bine sa fac aceasta deoarece el nu prea are tangente cu rugaciunile si cu Biserica, are momente in care se roaga dar mult mai putine decat mi-as fi dorit eu. Crede in Dumnezeu, dar nu respecta poruncile, le incalca. Nici eu nu pot spune ca sunt mare credincioasa, dimpotriva. Insa as fi vrut ca persoana iubita sa ma invete si sa ma ajute sa am grija de sufletul meu si sa ma indrept, sa o iau pe calea credintei cu adevarat, pentru ca eu am felul meu de a fi si uneori nu pot lupta singura, am nevoie de cineva care sa ma impinga de la spate cu atat mai mult daca acel cineva e chiar persoana iubita. El este bun cu mine, ma face fericita aproape din toate celelalte puncte de vedere, insa din punct de vedere spiritual, mai mult ma trage in jos, spre pacat ... Asa ca oricate calitati ar avea persoana cu care vrei sa iti imparti viata, daca nu are si focul credintei in suflet, nu este suficient. Pentru ca ma gandesc ca acele calitati pur si simplu exista. Dar daca ai credinta adevarata in Dumnezeu si respecti legile crestine, ai si acele calitati, si esti de doua ori fericit. Misterioasa problema ...