Eu am participat la sfanta liturghie in ziua de praznuire a Sfantului Dimitrie. Au fost credinciosi care s-au impartasit. Locul unde au slujit ierarhii, preotii si diaconii era amenajat cu o scara care facea posibila prezenta credinciosilor spre a se impartasi.
Cat priveste modul in care s-a cantat, sa nu uitam ca a fost o corala care a interpretat piesele dupa partituri. Unii sunt dornici sa asculte corale, altii psalti. De aceea alterneaza modul de cantare la Patriarhie - ca sa-i bucure pe toti.
Nu am inteles mesajul user-ului "ilieion" in legatura cu anafura si cartile care se vindeau. "Daca episcopii s-au hotarat sa desfinteze hula numita anufura,este un mare pas inainte...Mai mult,despre cartile care se tot vindeau ambulant,foarte bine ca s-au scos,ca erau pline de otrava ,de ura si deznadejde."
Sper sa revina cu precizari asupra acestor afirmatii. Poate nu stie ce este anafura si care este rolul ei. Si sincer, eu nu am vazut carti eretice acolo. Poate a ajuns prin alte locuri. Ar face bine sa nu le confunde.
|