Cum este corect?
Permiteti-mi sa va impartasesc din putinul meu.Eu am observat ca in momentele grele ma rog mai din suflet si cand postesc.Atunci imi vin lacrimile in timp ce ma rog.Si cand ma rog pentru cineva care are probleme ma rog mai sincer,sau mai corect,ma rog cu adevarat.Cand totul e in regula rugaciunea mea este mai "rece", la inceput din pacate,dar citind rugaciunile(si facand inchinaciunile) dupa un timp reusesc sa-mi tin mintea sa ma concentrez si sa ma rog.Acum ca s-a pus problema mi-am dat seama cum ma rog eu.In privinta pozitiei intotdeauna in genunchi in fata lumanarii aprinse sau a candelei,depinde in care incapere ma rog.Ma refer la rugaciunile de dimineata,de seara, la acatiste,sau alte rugaciuni adresate Sfintilor mijlocitori.Doar rugaciunea Lui Iisus o spun oriunde,oricand si fara sa ingenunchez.Nu am pretentia ca ma rog cum trebuie,dar eu asa ma rog.Iar in privinta rugaciunii Lui Iisus si aceasta este cand o spun incontinuu fara simtire,dar uneori cand o spun a doua sau a treia oara deja imi dau lacrimile.Atunci stiu ca I-am facut loc si ma bucur.Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa ne rugam cat mai mult cu adevarat!