Evanghelia zilei: Chemarea Sf. Apostol Filip (crestinatorul romanilor,sarbatorit azi)

Vineri 14 Noiembrie 2008 

"A doua zi voia să plece în Galileea și a găsit pe Filip. Și i-a zis Iisus:  Urmează-Mi. Iar Filip era din Betsaida, din cetatea lui Andrei și a lui Petru. Filip a găsit pe Natanael și i-a zis: <<Am aflat pe Acela despre Care au scris  Moise în Lege și proorocii, pe Iisus, fiul lui Iosif din Nazaret>>. Și i-a zis Natanael: <<Din Nazaret poate fi ceva bun>>? Filip i-a zis: <<Vino și  vezi>>. Iisus a văzut pe Natanael venind către El și a zis despre el: <<Iată, cu  adevărat, israelit în care nu este vicleșug>>. Natanael I-a zis: <<De unde mă cunoști>>? A răspuns Iisus și i-a zis: <<Mai  înainte de a te chema Filip, te-am văzut când erai sub smochin>>. Răspunsu-I-a Natanael: <<Rabi, Tu ești Fiul lui Dumnezeu, Tu ești regele lui  Israel>>. Răspuns-a Iisus și i-a zis: <<Pentru că ți-am spus că te-am văzut sub smochin,  crezi? Mai mari decât acestea vei vedea>>. Și i-a zis: <<Adevărat, adevărat zic vouă, de acum veți vedea cerul  deschizându-se și pe îngerii lui Dumnezeu suindu-se și coborându-se peste Fiul  Omului>>." (Ioan 1, 43-51)

|