[COLOR=#333333][/COLOR]
[COLOR=#333333]Eu stiam ca pacatele mele sunt sterse prin credinta mea in jertfa Mantuitorului. Unde este jertfa Domnului Iisus Hristos si sangele curs pe Cruce, spre iertarea pacatelor noastre? Au fost inlocuite cu "dezlegarea facuta de preot"! Cum se numesc cei care se pun in locul lui Hristos? [/COLOR][/quote]
De ce esti ignorant in mod voit? cred ca esti destul de matur intelectual sa nu crezi ceea ce afirmi, ceea ce stiai tu este valabil pt toti crestinii, nu a fost inlocuit nimic numai in propria ta interpretare, dragul meu vrei sa iau si eu citate din cultul adventist si sa le interpretez netinand cont de invatatura adventista? ca la faza cu pravila bisericeasca ai sarit ca ars, nu a fost inlocuit Domnul, tu in primul rand nu citezi aici din dogma oficiala ortodoxa cu privire la mantuire ci citezi din spusele unui parinte si le scoti din context, eu am mai spus cand cercetezi o credinta mergi la baza nu iei asa citate trunchiate si iti faci opinii ce trebuie sa fie clar pt orice neo-protestant care intelege gresit din necunostinta sau rau voit invataturile ortodoxe
Ortodocsii cred in Dumnezeul Treimic, Tatal creatorul cerului si al pamantului, Fiul Rascumparatorul, Mantuitorul si Mijlocitorul si Duhul Sfant Sfintitorul Nu credem in alt Dumnezeu decat acesta
Ortodocsii Cred ca Jertfa Mantuitorului de pe Golgota s-a facut din dragoste pentru oameni nu neaparat pt a satisface de sange un Dumnezeu crud, cred deasemenea ca Mantuitorul Hristos a deschis calea catre imparatia cerurilor fiecarui om care vine cu credinta la El , credinta in Dumnezeu si in Jertfa Iubirii de pe Golgota alaturi de lepadarea de sine si urmarea Lui zi de zi luarea Lui Iisus Hristos Mantuitor personal in fecare zi a urcusului duhovnicesc te duc la mantuire noi credem in ceea ce numim sinergie , conlucrarea omului cu Dumnezeu, omul nu este pasiv la procesul mantuirii ci trebuie sa raspunda activ sa lucreze impreuna cu Dumnezeu, Dumnezeu nu mantuie cu forta
Ortodocsii NU se inchina Mariei sau Sfintilor si nu-i considera dumnezei, ci ii cinstesc pt rolul pe care la avut fiecare sii ii roaga se roage pe Dumnezeu sa intareasca sufletul fiecaruia, ortodocsii nu SUSTIN ca Maria sau Sfintii ne mantuiesc
Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
|