View Single Post
Vechi 15.11.2008, 18:42:59
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Karl Christian Felmy a fost hirotonit pastor în 1970, de ziua Sfântului Ștefan, adică a doua zi de Crăciun. Profesorul german, convertit la Ortodoxie, explică faptul că un viitor pastor luteran poate fi mai întâi, dacă vrea, vicar, adică angajat la o parohie și poate săvârși toate Sfintele Taine, chiar dacă nu are hirotonia.
„Atunci când eu a trebuit să fac practica de vicar, nu am vrut să săvârșesc nici un sacrament până nu am primit hirotonia. Făceam orice, dar nu Sfintele Taine. Nu am săvârșit nici măcar un botez. Eu mi-am dat seama că nu este posibil să se săvârșească sacramentele fără hirotonie. Nu eram singurul luteran care vedea lucrurile așa“, ne asigură profesorul Felmy.
Karl Christian Felmy crede că a întârziat atât de mult momentul convertirii, pentru că în Biserica Luterană pot fi găsite destul de multe valori care se află și în Biserica Ortodoxă. „Însă la luterani e mai greu, pentru că trebuie să cauți ca să găsești. Ori în Biserica Ortodoxă sunt toate prezente, nu trebuie să le cauți atât de mult. În luteranism sunt multe lucruri pozitive, dar nu are plinătatea Ortodoxiei. Desigur, nu vorbesc despre luteranii moderni care pot să postuleze tot ce îi taie capul, ci de cei care iau în mod serios mărturisirea de credință luterană.
http://www.ziarullumina.ro/articole;...Ortodoxie.html