Citat:
În prealabil postat de beliver
Permiteti-mi sa va impartasesc din putinul meu.Eu am observat ca in momentele grele ma rog mai din suflet si cand postesc.Atunci imi vin lacrimile in timp ce ma rog.Si cand ma rog pentru cineva care are probleme ma rog mai sincer,sau mai corect,ma rog cu adevarat.Cand totul e in regula rugaciunea mea este mai "rece", la inceput din pacate,dar citind rugaciunile(si facand inchinaciunile) dupa un timp reusesc sa-mi tin mintea sa ma concentrez si sa ma rog.Acum ca s-a pus problema mi-am dat seama cum ma rog eu.In privinta pozitiei intotdeauna in genunchi in fata lumanarii aprinse sau a candelei,depinde in care incapere ma rog.Ma refer la rugaciunile de dimineata,de seara, la acatiste,sau alte rugaciuni adresate Sfintilor mijlocitori.Doar rugaciunea Lui Iisus o spun oriunde,oricand si fara sa ingenunchez.Nu am pretentia ca ma rog cum trebuie,dar eu asa ma rog.Iar in privinta rugaciunii Lui Iisus si aceasta este cand o spun incontinuu fara simtire,dar uneori cand o spun a doua sau a treia oara deja imi dau lacrimile.Atunci stiu ca I-am facut loc si ma bucur.Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa ne rugam cat mai mult cu adevarat!
|
Rugaciunea inseamna sa vorbim cu Dumnezeu,sa fim constineti ca avem in fata noastra o persoana care ne asculta,care doreste sa fim sinceri si deschisi cu ea.In nici un caza dumnezeu nu doreste ca noi sa luam o carte de rugaciuni,sa ne punem in fata lui si sa incepem sa turuim de acolo verzisi uscate.In permenenta ne va intreba:"Fiule,da tu ce simti,tu ce vrei tu ce doresti?Esti multumit cu viata ta?Esti multumit de Crucea ta?Cum merge viata ta?Spune-mi Fiule,ce ai pe suflet?Lasa ce au zis altii despre Mine,tu ce zici despre Mine?"
Dumnezeu ne invita la dialog sincer cu El,sa-i spunem pasuriele noastre,asteptarile noastre,visurile noarte,neimplinirile noastre.Adevarat ca ne este si teama,dar este Tatal nostru,Creatorul nosttru,prin Hristos este fratele nostru.
Asat asteapta de la noi,sa fim sinceri si deschisi.Iar ca rugaciune clasica,Tatal nostru este singura pe care ne-o recomanda Dumnezeu,in rest chiar El a spus sa nu ne rugam ca paganii,care cred ca in multa lor vorbarie vor fii ascultati.Si un Doamne milueste,Doamne ajuta,Doamne Iisuse Hristoase,Fiul lui Dumnezeu,milueste-ne pe noi,robii tai.
In rest,fiecare sa-si spuna durerea,si sa nu mai vina cu ragaciuni scise de altii pentru ei,pentru viata lor,ca fiecare este unic si nu se potriveste viata unuia cu a altuia.
Ca exemplu putem lua rugaciunile sfintilor,dar sa vedem ca fiecare om cu viata lui.
Apoi Psaltirea Imparatului si Proorocului David,este plina de rugaciuni simple,inspirate de Duhul Sfant,de zbuciumul acestui om minunat,din al carui sange s-a nascut Hristos.Mantuitorul insusi se bucura enorm cand era numit "Fiul lui David",cand era numit dupa stramosul lui pamantesc atat de ilustru.
Sa invatam asadar de la toti cate ceva,dar aa fim constienti ca fiecare din noi este unic,si Dumnezeu are cate un plan cu fiecare din noi,sa-i cerem sa ne descopere acest plan si sa ne dea putrea sa mergem pe calea pe care El ne-a pregatit-o.
+ Dumnezeu sa va binecuvinteze!