Nu vad un pacat in a rade. Rasul devine un pacat pentru mine atunci cand cineva devine obiect de batjocura. Din cate stiu sensul originar al expresiei "Imi bat joc" sta, se pare, in legatura cu jocul. Imi bat joc a insemnat la inceput: ma amuz putin pe socoteala celuilalt. Dar astazi celalalt e luat in deradere, e lipsit de adevarata lui valoare si cinste. Se rade de el, fara a-l cunoaste cu adevarat. In acest sens rasul duce la pacat.
Sa nu privesti - pai psalmistul ne indeamna la a privi: "Cerurile spun slava lui Dumnezeu, iar facerea mainilor Lui o vesteste taria". Dar privind lumea, oare vedem aceste lucruri?
Sa nu gandesti - la fel, Scriptura ne spune "celui ce i se pare ca sta, sa ia aminte sa nu cada", deci, ar trebui sa fiu activ si prin gandire. Dar nepunand in gand si gandul la Dumnezeu, ma indrept spre moarte.
Si as putea continua. Deci, "silverstar" sunt persoane cu diverse sisteme de valori. Eu unul cred in Dumnezeu, iar credinta in El nu-mi anuleaza nici zabetul, nici imaginatia, nici gandirea ... ci doar imi aduce lumina in ele.
|