Citat:
În prealabil postat de danyel
Ceea ce sustii dumneata e o erezie, Hristos a avut aceeasi fire Dumnezeiasca si cat timp a fost pe pamant, era Fiul lui Dumnezeu, El insusi se numeste pe sine de multe ori, El n-a abandonat dumnezeirea cat a fost pe pamant, pt ca daca spunem asa inseamna ca n-a fost cu nimic mai presus decat orice om, dar Hristos cat s-a aflat pe pamant a fost Dumnezeu in chip de om, noi credem ca cel nascut in Ieslea din Betleem a fost Dumnezeu in chip de om, el a parasit slava dumnezeiasca dar nu si dumnezeirea care se afla in el, noi credem ca oricine marturiseste ca Hristos nu a fost Dumnezeu Adevarat si in timpul cat s-a aflat in trup este Antihrist, si fariseii l-au negat atunci cand s-a numit pe Sine Fiul a lui Dumnezeu, daca nu avea natura dumnezeiasca in El, ce rost avea sa se numeasca el o creatura omeneasca, Fiu a Lui Dumnezeu?
|
Ce intelegeti din urmatorul verset?
"El, macar ca avea chipul lui Dumnezeu, totusi n-a crezut ca un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu, ci S-A DEZBRACAT PE SINE INSUSI SI A LUAT CHIP DE ROB, FACANDU-SE ASEMENEA OAMENILOR."(Filipeni 2:6,7)
Putem spune ca Dumnezeu moare? Domnul Iisus Hristos, cand a fost pe pamant, a murit pe cruce?
Putem spune ca Dumnezeu poate fi ispitit(Iacov 1 :13)? Domnul Iisus Hristos, cand a fost pe pamant, "a fost ispitit in toate"(Luca 4:13, Evrei 4:15).
Putem spune ca Cel care a fost ispitit, dar nu a pacatuit, a fost Dumnezeu? Atunci gasim o scuza pentru pacat. Noi suntem oameni.
Eu cred ca Cel care a fost ispitit dar nu a pacatuit, a fost Om ca si noi. Legatura Sa permanenta cu Tatal L-a facut sa nu pacatuiasca. Domnul Iisus Hristos ne-a dat un exemplu despre felul cum poate fi biruit pacatul. Si pentru a putea face asta, "S-a dezbracat pe sine insusi si a luat chip de rob, facandu-se asemenea oamenilor".
Va rog sa nu talmaciti spusele mele si sa veniti cu ideea ca noi nu am crede in Dumnezeirea Domnului Iisus Hristos.