Nu pot trece peste ziua de maine fara a aduce un omagiu Sf. Neculai, ignorand aprioric toate consecintele care vor decurge de aici pentru ca stiu ce va urma...
Intr-un vis de cu ceva ani in urma, se facea ca eram studenta si treceam prin fata geamurilor unui camin care avea si la parter suporti metalici pe care noi tineam iarna mancarea. Intr-un suport am vazut o multime de tacamuri si am hotarat sa fur. Am privit pe furis in toate partile si, pentru ca nu era nimeni sa ma vada, am bagat adanc mana sa iau, adica sa fur tacamuri cat cuprinde. Am scos insa icoana Sfantului Nicolae! Stiu ca in somn am spus ceva de genul "iarta-ma" sau "nu mai fac" si m-am trezit apoi tremurand de frica si de rusine!
Urasc furtul si banuiesc ca Sf. Nicolae stie ca pentru nimic in lume nu as fura si cred ca m-a aparat si nu m-a lasat nici in vis sa fur. Pe la bisericile si manastirile pe unde am fost apoi am cautat pana am gasit icoana Sfantului ca cea din visul meu, icoana pe care am pus-o pe holul de la intrarea in apartament...
|