View Single Post
Vechi 17.11.2008, 23:55:30
praxis praxis is offline
Banned

Data înregistrării: 10.11.2008
Implicit

Daca am putea spune asa, si eu am fost un "infiltrat" dupa cum spune ispita_ta. Ea, saraca, are dreptate, ca este una dintre persoanele care m-a cunoscut in acele vreomuri... Acum, m-am cam saturat de agitatie, de controverse, de "viata dubioasa" pentru unii. Adevarul este ca in multe randuri am gresit, in multe randuri am dorit sa spun un adevar ce NU s-a facut auzit pana astazi, ceea ce nici ca se va intampla vreodata. Inainte eram foarte rau, foloseam un limbaj foarte necorespunzator ortodoxiei, dupa cum unii forumisti mai tin minte. Ei bine, acele cuvinte au facut in asa fel incat mi-au tulburat (cred) tot restul vietii, atragandu-mi 2atentia" multor persoane, care m-ar manca daca ar afla cu ce m-am intors acum... Eu vreau ca intoarcerea mea in Romania sa fie spre odihna trupeasca, spre liniste, o viata normala, de simplu credincios, doar atat. Sunt dispus sa renunt la tot doar pentru liniste! Acum cateva luni, aparea un articol (intr-o oarecare revista) in care un redactor afirma: "Are o vorbă plăcută, este un personaj volubil, spontan" enumerandu-le ca pe niste arme ale fatzarniciei, ceea ce nici ca este asa! Din contra, am avut un limbaj foarte dur, nu am fost prea prietenos, am fost rece fatza de multi. Acestea pentru ca eram un altul, aveam o alta initiativa. Insa, de cateva luni bune am fost plecat din Romania, pentru a lasa apele sa se linisteasca. Acum am constientizat ca nu imi foloseste la nimic sa imi fac dusmani in toate partile, mai ales in Biserica in care ma regasesc duhovniceste, chiar daca nu este posibil si trupeste, nu din voia mea... Acestea sunt aspecte ale trecutului, ceea ce vreau sa le uit, sa nu mai imi aduc aminte de ele. Daca ispita_ta m-a intrebat, pot sa-i raspund ca un infiltrat nu se poate numi o persoana de 17 ani, ci un simplu copil care era mereu atras de controverse, de scandaluri, de barfe. Acum s-a mai schimbat treaba, nu mai am initiative nici misionare, nici contra. Vreau sa-mi vad de viata mea, sa slujesc pentru mine insumi, sa duc o viata decenta si sa nu mai iau parte la tulburarea apelor.
Sper ca acest fragment din povestea mea, sa fie nu spre a ma judeca cineva, ca nimeni nu stie cum cade in aceleasi greseli in care am cazut si eu, si va avea nevoie la randul sau de o mana de ajutor pentru a se ridica. Acest fapt este mai important decat toate celelalte.
Ei bine, acum ma astept la o intrebare de genul: "Cum de tocmai tu ai decis sa faci un topic despre infiltratii?" aceasta decizie am luat-o pentru a mai posta cate ceva in timpul liber, mai ales ca in toata perioada de "infiltrat" am avut ce invata si ce aduna de la multe persoane. Un lucru nu voi mai face niciodata: nu voi mai aduce acuze la persoana nimanui, mai ales ca nici mie nu mi-a fost bine atunci cand m-am trezit atacat, chiar daca aveam dreptate sau nu. In acest topic vreau sa postez doar ceea ce este folositor. Daca stau bine sa ma gandesc, este o tema foarte buna pentru secolul XXI, mai ales ca suntem intr-un mediu virusat si infectat cu diferite "infiltratii" eretice, impotriva carora trebuis sa luptam cu totii, ortodocsi de toate naturile, ca pe toti urmaresc sa ne atace cu invataturile lor gresite.
Scuze daca am scris prea mult ori daca am facut greseli. Sunt obosit dupa o zi intreaga de lucru, si nu am mai avut timp sa corectez.
Reply With Quote