Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
Tu ai venit cu citate din Vechiul Testament total desprinse din context și pe care le folosiți voi adventistii ca să negati existenta constienta a sufletului dupa moarte si existenta Iadului? Noi ți-am oferit explicatii la versetele pe care le-ai dat,
|
Aratati-mi, va rog unde ati venit cu explicatii la versetele postate. Spuneti ca versetele sunt scoase din context. Puneti-le dvs. in context si explicatile. Ca nu le-ati explicat niciodata (cum gresit sustineti). Versetele urmatoare spun, fara a avea nevoie de multe explicatii, care este starea omului cand moare (pana la momentul invierii). In explicatiile dvs., va rog sa luati in seama faptul ca Sfanta Scriptura vorbeste despre omul care moare. Nu spune nicaieri ca moare doar trupul iar sufletul ramane viu. Asta este o teorie care vine de la cel rau ("Sarpele a zis: Hotarat ca nu veti muri" - Facerea 3:4) si sta la baza spiritismului nu a crestinismului. Aceasta filozofie a sufletului nemuritor anuleaza importanta invierii, la revenirea Domnului Iisus Hristos.
Repostez versetele. Astept sa le puneti in context si sa le explicati dvs. Sau macar sa-mi aratati unde le-ati mai explicat (ca eu nu am gasit nici o explicatie la aceste versete). Stiu doar ca insinuati ca aceste versete vorbesc doar despre moartea trupului (dvs. stiti de unde v-a venit aceasta "talmacire").
1. Cel ce moare nu-si mai aduce aminte de Tine; si cine Te va lauda in locuinta mortilor? (Psalmul 6:5)
2. "Ce vei castiga daca-mi versi sangele, si ma pogori in groapa? Poate sa Te laude tarana? Poate ea sa vesteasca credinciosia Ta"?(Psalmul 30:9)
3. Oare pentru morti faci Tu minuni? Sau se scoala mortii sa Te laude? Se vorbeste de bunatatea Ta, in mormant si de credinciosia Ta, in adanc? Sunt cunoscute minunile Tale in intunerec si dreptatea Ta in tara uitarii?(Psalmul 88:10-12)
4. Nu mortii lauda pe Domnul si nici vreunul din cei ce se pogoara in locul tacerii.(Psalmul 115:17)
5. Cei vii, macar stiu ca vor muri; dar cei morti nu stiu nimic.(Eclesiastul 9:5)
6. Tot ce gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta! Caci, in locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune. (Eclesiastl 9:10)
7. Totus Tu esti Tatal nostru! Caci AVRAM NU NE CUNOASTE, si Israel nu stie cine suntem. (Isaia 63: 16). (AVRAM NU NE CUNOASTE - a se revedea pilda bogatului nemilostiv din Luca 16).
8. Caci nu locuinta mortilor Te lauda, nu moartea Te mareste; si cei ce s-au pogorat in groapa nu mai nadajduiesc nimic. (Isaia 38:18)
9. Dar omul cand moare, ramane intins; omul cand isi da sufletul, unde mai este?(Iov 14:10).
10. Pana nu se intoarce tarana in pamant, CUM A FOST, si pana nu se intoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat. (Eclesiastul 12:7) - Moartea descrisa ca fiind procesul invers creatiei. Era cineva constient inainte de a fi creat?
11. David a adormit cu parintii lui, si a fost ingropat in cetatea lui David (1 Imparati 2:10)
12. Caci David nu s-a suit la ceruri (Faptele apostolilor 2:34)- spune apostolul Petru.
13. IAR TU, DU-TE, PANA VA VENI SFARSITUL; TU TE VEI ODIHNI, SI TE VEI SCULA IARASI ODATA IN PARTEA TA DE MOSTENIRE, LA SFARSITUL ZILELOR"(Daniel 12:13)
14. Apoi a ingenuncheat si a strigat cu glas tare: "Doamne, nu le tinea in seama pacatul acesta"! Si dupa aceste vorbe, a adormit. (faptele apostolior cap 7:60 - moartea diaconului Stefan).
Mai am o rugaminte. Cum explicati ceea ce a spus Sfantul Iustin Martirul?
"DACA INTALNESTI PERSOANE CARE ISI ZIC CRESTINI, DAR CARE NEAGA INVIEREA MORTILOR SI SUSTIN, DIMPOTRIVA, CA SUFLETELE LOR VOR FI LUATE LA CER DE INDATA CE MOR, PE ACESTIA SA NU-I SOCOTESTI CRESTINI".Sfantul Iustin Martirul, in lucrarea "Dialog cu iudeul Tryphon", cap. 80.
De asemenea, repostez articolul parintelui Cleopa, referitor la "drumul sufletului dupa moarte". Va rog sa-mi spuneti si dvs. ce parere aveti despre ceea ce scrie in acest articol.
http://www.sfaturiortodoxe.ro/drumul.htm