Cand intram eu pe acest forum, era un obicei de a te face "eretic" schismatic, etc, etc. Acest lucru nu-l pate face oricine! Cu toate ca s-a folosit de acesti termeni oameni care nici macar nu au vreun habar de teologia ortodoxa... Un duhovnice batran, un traitor desavarsit, stie sa distinga un eretic de un dreptslavitor, un schismatic de un unitar... Insa, noi putem daor sa dam cu presupusul, nu sa acuzam direct: esti eretic! esti nu stiu mai cum! Nu avem atata putere incat sa cunoastem inima omului, interiorul sufletului sau. De aceea sa nu ne mai injosim unii pe altii, ca la sf. Liturghie nu auzim: "Sa ne uram unii pe altii, ca intr-un gand sa marturisim", ci auzim: "Sa ne IUBIM unii pe altii, ca intr-un gand sa marturisim". Aici nu se incadreaza iubirea patimasa ori iubirea cea de dincolo de eres, insa, nici a ne ura unii pe altii nu este crestinesc.
Ce, credeti ca, cei ce sunt infiltrati de catre organizatii secrete, si au ca scop dizolvarea Bisericii, sunt constienti ca nu fac bine ceea ce fac? Nu sunt, va zic eu, ca de ar fi fost, ar fi echilibrat osanda iadului cu fericirea vesnica. In plus de asta, oamenii infiltrati in cadrul Bisericii, de catre anumite organizatii, nu sunt orice fel de oameni, ci sunt: oameni intelectuali, cu studii foarte avansate, cu posibilitati financiare foarte mari, cu "grade", etc, etc. Nu orice "om de care-i plina lumea" este infiltrat... Sa fim seriosi: daca franc-masoneria ar fi lucrat pana acum cu orice fel de oameni, nu ar fi mai existat pana acum. Iata ca din 1717, s-a dezvoltat foarte mult. Deci, nu orice fel de om este infiltratzie... Eu am fost un om " de care-i plina lumea", ca sa nu folosesc termeni mai jignitori, ca nu cumva sa se mai simta si altul cu "musca pe caciula".
Cert este ca sunt oameni foarte inteligenti, foarte versatzi, care sunt infiltrati in structurile bisericesti, ceea ce ne duce cu gandul la "globalizare" si la "imparatia unui singur imparat" care se urmareste a fi Anti-hristul. Dar, nu ma pun acum sa rescriu proorociile Sfintilor Parinti care adeveresc venirea lui Antihrist...
Acum, sa fim seriosi: ca o fi unul sau altul dintre fidelii "infiltrati" ai potrivnicului, nu ne prea intereseaza. Ne intereseaza cum putem sa nu fim inselati de ei si de zambetele lor dragastoase, care sunt doar niste masti ale globalismului si ale antihristilor...
Sa nu fiu prea habotnic...
|