Nu voi incerca sa schimb conceptele, dar mi se pare aproape inuman sa crezi in diferitele dogme (eventual religioase ), in secolul acesta. Am cunoscut cateva astfel de persoane si am realizat ca acele persoane nu ar fi reusit sa se integreze intr-o viata normala, din cauza problemelor de integrare sociala de care sufereau. Vad astfel "biserica", ca o institutie de ajutor inter-uman, cu rol de integrare relativa a persoanelor cu probleme de convietuire sociala normala. Mi se pare anormal pentru o persoana obisnuita, sa-si dedice viata unei "personalitati" ipotetice religioase, cum ar fi IIsus, sau altfel de "sfinti". Ei au murit, oameni buni, definitiv. Si nici macar "faptele" lor nu sunt cu adevarat dovedite. Voi inca mai traiti. Sau asa credem noi. Nimeni nu se mai intoarce dintre morti. Si nici macar IIsus-ul nostru, (ca si eu am fost botezat ortodox, si nu am mers spre alte dogme goale). Tot ce se bazeaza pe credinta intr-un D-zeu atotputernic mi se par mie, praf in vant. Nu exista "valori crestine". Inainte de crestinism nu existau "valori crestine". Si au existat societati umane evoluate,mult mai vechi decat insusi Vechiul Testament. Si fie vorba intre noi, crestinismul abia daca are 2000 de ani cu indulgenta. A fost impus prin dorinta unui anumit imparat (impreuna cu maica-sa, de a stapani lumea).
Daca ati recunoaste, voi prea mariti ortodoxi, ati vedea ca IIsus nu a spus nicaieri nimic despre vreo biserica. Voi nici macar nu stiti ce v-a spus conducatorul religiei voastre, (mele prin botez).
Ati construit un lacas de cult pentru Isus (adica biserica) format si din "patriarhi", "arhimandriti". protopopi", "episcopi", "preoti", "diaconi",.. o gasca de indivizi deschisi spre preamarirea-lor "pamanteasca", folosind lipsa de creier a miilor de ortodoxi, pentru prea-imbogatirea lor. Tot pamantesca.
Multi nu se mai duc la biserica. Din noile generatii. Si stiti de ce ? Pentru ca nu merita! Ne ingropam, eventual, parintii care mor, cu ritualurile si taxele voastre. Dar pe noi, generatia tanara, nu ne mai prindeti prin bisericile voastre de doi lei. Si o sa muriti cu ortodoxismul vostru conservator, de gat. Chiar daca suntem o religie de stat acum.
|