Este corect ce spuneti voi doi, nu neg ca sunt caldicel in ale credintei ortodoxe. Dar va veni si timpul cand voi trece si prin cele "interzise" de biserica, mai incolo, poate peste vreo 10 ani... Pentru ca sunt in total dezacord "ca e pacat sa citim scrieri ne-ortodoxe, eretice". Chiar in Noul Tesmament suntem indemnati sa cautam si sa aflam, nu?
Ca veni iar vorba de Parintele Galeriu, uitati-va la el, ca era o adevarata enciclopedie in mintea lui, avea o cultura vasta! Asa consider ca trebuie si noi sa devenim, caci altfel ne iau (neo)protestantii peste picior si habar n-avem ce sa le raspundem... Cum sa inmultim talantul primit (in afara de pilda faptelor cotidiene)? Cum sa refuzam cunoasterea, literatura (mai ales cea de specialitate, religioasa)?
Imi amintesc ca Steinhardt zicea ca "lui Dumnezeu nu-i plac prostii". Evident ca nu se referea la prostii din nastere, ci la cei care refuza sa invete, sa citesca, sa se documneteze, sa stie!
|