Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
E firesc să fie așa la sectanți. Întotdeauna în cazul sectelor care sunt în permanentă căutare de noi membri, interpretarea scripturii în spiritul acelei secte joacă un rol important. Și eu am avut de-a face multă vreme cu eretici neoprotestanți.
Și diavolul ia chipul blândeței ca să amăgească:
2 Cor.11.14-15 „Nu este de mirare, deoarece însuși satana se preface în înger al luminii. Nu este deci lucru mare dacă și slujitorii lui iau chip de slujitori ai dreptății, al căror sfârșit va fi după faptele lor”.
|
Dar la noi este firesc sa nu avem parte de cateheze si de stiudiu biblic? Ti se pare ca cei care frecventeaza biserica noastra sunt multi? Nu-s asa multi. Iar din acestia (majoritatea in varsta, s-o recunoastem), cati au citit macar o singura data Noul Testament? Eu cred ca putini, tare putini... Ajung parintii nostri la vastra a treia si habar n-au de credinta ortodoxa din pacate. E adevarat, ca Dumnezeu ne judeca dupa cate stim, dar ce-I vom raspunde la Judecata in caz ca ne va intreba despre lucrurile elementare de credinta?...
Eu am mai incercat sa deschid subiectul asta, dar n-am avut succes. Nici macar un reply. Se pare ca nu prea-i pasa nimanui de sus de cateheze si de programe extra-liturgice. Sa ne fie clar, predica saptamanala de 20 de minute este insuficienta. Daca am ajuns sa ne complacem in starea asta inertiala in care se gaseste ortodoxia, atunci sa nu va mai mirati ca "se convertesc" ortodocsii la alte confesiuni.
Si daca incercam sa dam vina pentru asta pe preotii care sunt responsabili pana la Dumnezeu de fiecare om din parohia lor, atunci primim calus in gura de la cei care stau si vegheaza bunul mers al forumului, cu argumente care mai de care bazate, bineinteles, pe Sfanta Scriptura.