Subiect: Rudolf Steiner
View Single Post
Vechi 20.11.2008, 08:07:53
ionela7 ionela7 is offline
Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Eu am citit cartile lui Steiner, nu chiar pe toate, sunt foarte multe dar in jur de 10 carti tot am citit. Am avut perioada mea "steinerista", imi placea tot ce citeam acolo. Scrierile lui sunt descriptive, descrie lumile nevazute iar pozitia lui in raport cu aceste scrieri este neutra. Este un punct de vedere in fond, nici rau, nici bun..... Am o singura remarca, genul asta de scrieri sunt destul de seci, la un moment dat iti trece uluiala initiala si devii incet incet plictisit. Ca sa fac o comparatie pot spune ca Filocalia este miscatoare, cuvintele sunt vii, raman undeva in suflet si amprenteaza. Au trecut 4-5 ani de cand am citit cartile lui Steiner si invatatura lor nu a lasat mai nimic in mine. Consider ca fiecare are dreptul sa se informeze, traim sub o ploaie de informatii si se cere formarea unui discernamant care nu apare singur, din senin. Inselarea vine chiar si din lipsa acestui discernamant. Razboiul care se duce acum pentru sufletul omului este mult mai subtil, nimeni nu se poate feri de tot, nimeni nu poate trai sub un clopot de sticla, vrem nu vrem unele informatii vin peste noi si suntem pusi in situatia de a le evalua. Invataturile false pot veni oricum, pot fi picurate in cantitate mica exact ca si o otrava in mancare. Discernamantul nu este usor dar cu rugaciune Dumnezeu il da tuturor.
Reply With Quote