Uite un exemplu : daca vad ca te mahnesc, tac, adica nu continui sa pun gaz pe foc. Adica mai explicit sa fiu. Chiar daca nu sunt intru totul de acord cu tine intr o chestie oarecare si stiu sigur ca nu pot sa o scot la capat in acea problema, nu incep sa-ti demonstrez ceva in care stiu sigur ca nu crezi sau cu care nu vei fi de acord. Pentru ca atunci cand incepi sa cunosti omul, gandirea lui, mai rau faci cand ii rasucesti cutitul in rana. Dar atunci cand sti ca exista portite in a discuta anumite probleme, pot sa incep a da citate, a-mi expune argumentele, etc. Adica, draga Silvestar, eu acum te cunosc cat de cat si stiu unde si cand pot intra cu tine , sa zic, in polemica. Daca as-i proceda altfel, inseamna ca eu nu-ti inteleg si iti respect obtiunea, gandirea ta de baza si ar iesi un mare tambalau nesfarsit, vorbind amandoi, daoua limbi complet diferite . Unde am ajunge? Nicaieri. Acolo, repet, unde stiu ca avem elemente comune in gandire , intru si discut pastrand acel minim bun simt, pentru a nu ne tulbura intr un fel sau altul. Suntem oameni cu toti si nu cred ca dupa o iesire dupa forum, trebuie sa avem tensiunea marita, o zi data peste cap sau mai stiu eu ce. Trebuie sa ne respectam unii pe altii, mai ales cand incepem sa ne cunoastem, felul de a gandi si alte cele. A intra si a posta tocmai pentru a enerva interlocutorul, mi se pare ceva foarte nefolositor , aratand rautatea ce zace in spatele marii credintosii .