View Single Post
Vechi 20.11.2008, 14:14:51
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec
Citat:
În prealabil postat de vsovi
din Apocalipsa sf Ioan Teologul:
"10. Am fost in duh in zi de duminica .

Traducerea corecta a versetului din Apocalipsa 1:10 (prima parte): "In ziua Domnului eram in duhul..."

Iarasi folositi traduceri gresite intentionat.

Denumirea de "duminica", data zilei intaia a saptamanii, a aparut in sec. 4. Pana atunci, aceasta zi se numea ori ziua intaia (la evrei si crestini) ori ziua soarelui (dies solis - la romani si alte popoare). Apostolul Ioan a scris cartea apocalipsei in sec 1.

Pentru apostolul Ioan, "ziua Domnului" nu era ziua intaia a saptamanii ci ziua a saptea (sambata).

"Asa ca Fiul omului este Domn chiar si al sambetei"(Marcu 2:28)

"Ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului, Dumnezeului tau"(Iesirea 20:10 - porunca a patra).

Decretul lui Constantin cel Mare (dat in anul 321 - daca nu ma insel), referitor la ziua de odihna, incepea cam asa: "IN VENERABILA ZI A SOARELUI (ziua intaia a saptamanii)...". Abia,mai tarziu, ziua intaia a saptamanii, a primit denumirea de "dies Domini" (ziua Domnului). Este o denumire data de oameni nu de Dumnezeu. Dumnezeu si-a ales o alta zi ca sa o binecuvanteze si sa o sfinteasca

"draga" mincinosule, care dai vina pe traducatori, pe scribi, pe diferitele versiuni

poi nu Domnul i-a invatzat sa tzina Duminica inca de dupa INVIERE? ca pe atunci ca sa evite orice confuzie au numit-o ziua intai a saptamanii, ca sa nu apara unii cu diferite denumiri la cele 7 zile ale saptamanii...

deci cand in Apocalipsa sf Ioan Teologul, a numit-o DUMINICA apostolul Domnului, o fi numit-o asha ca sa priceapa cei din imperiul roman... caci doar ei shtiau denumirile zilelor din imperiul roman... deci nu este ce insinuezi dumneata, nu ci este scris shi este tradus perfect corect shi nu cum atzi modificat voi ca sa inshelatzi cu sambata, ca shi cum ar fi fost revelatzia sambata... a fost in ziua de NOUL SABAT, in sfanta DUMINICA.

deci eshti un fel de munhausen al saducheilor shi fariseilor. Ai de grija sa nu te "sfintzeasca" regele lor caruia ii danseaza fatamorgana ca sa-l starneasca, fiindca o sa te arunce pe apa sambetei shi ai sa te imbetzi complet.... astfel ca sper ca ne-am intzeles...

deci este scris shi nu recunoshti ca este scris! shi apoi mai vi sa tragi pe altzii la raspundere cu aceiashi tactica a muntelui celui preainalt, care shi creshte mereu ca fasolea uriasha...

inca odata repet dupa CLD:
"de sambata seara pana luni dimineatza" pentru cine a lucrat toata saptamana asemenea Domnului... altfel nu shtiu daca se socoteshte ca o cinsteshti... dar shtiu eu oare socoti? nu prea... ca mereu caut vinovatul cand defapt pe vinovatul il shtiu foarte bine... prea bine il shtiu, shi parca doar pe vinovatul il shtiu... din pacate.

dar Taina nu tzi-o spun ca nu shtiu ce o sa faci shi iar o sa-tzi creasca nasul...

ma iarta daca te-am suparat vorbind despre Adevar.